Ολάντ: «Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος πρέπει να ξεκινήσει»

Στο ελληνικό χρέος, στο προσφυγικό και στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Τι θα ήταν η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα και η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία, ήταν το μήνυμα στήριξης του Ολάντ, που πρόσθεσε ότι η συζήτηση για το χρέος πρέπει να αρχίσει άμεσα.

Ο γάλλος πρόεδρος έφτασε στο προεδρικό μέγαρο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης και αφού κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Στην τελετή της επίσημης υποδοχής ο κ. Ολάντ επιθεώρησε το τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς.

Στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου τον γάλλο πρόεδρο υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Αθήνα ως επίσκεψη φιλίας. Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως η χώρα του αγωνίστηκε για να μπει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αγωνίζεται και σήμερα για να παραμείνει.

Σημείωσε ότι η Γαλλία έχει την πρόθεση να φέρει στις διαπραγματεύσει το θέμα ελάφρυνσης του χρέους.

Σε σύντομες δηλώσεις που έκανε στα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης είπε ακόμη ότι «η Ελλάδα και Γαλλία έχουν μία κοινή ιστορία πολλών χρόνων, ότι η Γαλλία αγωνίστηκε για να μπει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αγωνίζεται και σήμερα για να παραμείνει».

Αναφέρθηκε ακόμη στο μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού, λέγοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα γιατί τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και στηρίζοντας την Ελλάδα στηρίζουμε την Ευρώπη».

Ερωτηθείς για το αν θα γίνει συζήτηση για το χρέος απάντησε ότι «ασφαλώς η Γαλλία έχει την πρόθεση να φέρει το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ελαφρύνει την Ελλάδα απ” αυτό το βάρος και η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: