Όλα έτοιμα στην Αιώνια Πόλη για τη G20 – "Dolce Vita" στη Φοντάνα Ντι Τρέβι θα κάνουν οι ηγέτες

Η κρίσιμη σύνοδος δεν περιλαμβάνει μόνο πολιτικές συναντήσεις και συζητήσεις — Οι ηγέτες μαζί με τις συζύγους τους θα μεταβούν και στα θερμά λουτρά του Διοκλητιανού και στην περίφημη πλατεία με το πιο διάσημο συντριβάνι

Από αύριο το πρωί ξεκινά στην Αιώνια Πόλη η διάσκεψη της G20, στην περιοχή Eur της ιταλικής πρωτεύουσας, η οποία είχε αρχίσει να οικοδομείται για να φιλοξενήσει την Διεθνή Έκθεση του 1942. Η οποία, όμως, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι εργασίες της G20 θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα, με συνέντευξη τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Στο περιθώριο, όμως, των πολιτικών συζητήσεων και επαφών, υπάρχουν και σημαντικές επισκέψεις σε διαμάντια της ιταλικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αύριο το απόγευμα οι ηγέτες και οι σύζυγοί τους, πρόκειται να επισκεφθούν τα θερμά ρωμαϊκά λουτρά του Διοκλητιανού, σε μικρή απόσταση από το Κολοσσαίο.

Στην συνέχεια, θα μεταβούν στο προεδρικοί μέγαρο Κυρηνάλιο (όπου πριν την ενοποίηση της χώρας διέμενε ο πάπας) για το επίσημο δείπνο που θα τους προσφέρει ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα.

Την Κυριακή το πρωί, δε, οι εργασίες της συνόδου θα αρχίσουν στις 11, τοπική ώρα, διότι στις 9 οι φιλοξενούμενοι του Μάριο Ντράγκι θα μπορέσουν να θαυμάσουν την γνωστή σε όλο τον κόσμο, Φοντάνα Ντι Τρέβι. Το συντριβάνι της ταινίας Dolce vita, Γλυκιά ζωή του Φεντερίκο Φελίνι. Το συντριβάνι, επίσης, όπου οι τουρίστες συνηθίζουν να ρίχνουν πάντα ένα κέρμα -γυρισμένοι “πλάτη”- θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα τους δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψουν και πάλι στην Ρώμη.

Όλοι διερωτώνται αν η οικογενειακή φωτογραφία της συνόδου θα βγει ακριβώς, στη παγκοσμίου φήμης αυτή Φοντάνα, ώστε, με την ισχυρότατη καλλιτεχνική και συμβολική της αξία, να μείνει για πάντα ζωντανή στην μνήμη των συμμετεχόντων..

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: