Όλα έτοιμα για το Grand Prix στο Μαχρέιν.Υπό το φως των προβολέων ο αγώνας

Οι προετοιμασίες για τον αγώνα της Κυριακής τέλειωσαν και τώρα αρχίζουν τα δοκιμαστικά. Τα ανεπίσημα αύριο  Παρασκευή, τα επίσημα το Σάββατο και την Κυριακή αγώνας.

Το Σακχίρ είναι μια πίστα που πάνω απ’ όλα δοκιμάζει την πρόσφυση.

Είναι ο πρώτος φετινός νυχτερινός αγώνας που θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί υπό το φως των προβολέων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διαφοροποίηση της συμπεριφοράς των ελαστικών καθώς η πίστα δε μεταβάλλεται σύμφωνα με το συνηθισμένο απογευματινό μοτίβο. Πέρυσι ο νικητής ακολούθησε στρατηγική τριών  αλλαγών ελαστικών. Οι γόμες που θα διατεθούν στο Μπαχρέιν από την Pirelli είναι οι ίδιες που χρησιμοποιήθηκαν στην Κίνα. Οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν την κόκκινη πολύ μαλακή , την κίτρινη μαλακή και την άσπρη μέση.

Η Pirelli γνωρίζει καλά την πίστα Σακχίρ γιατί εκεί  γίνονται δοκιμές εξέλιξης για πολλές μορφές αγώνων. Γνωρίζουν ότι καθώς πέφτει η θερμοκρασία οδοστρώματος στη διάρκεια των περιόδων η πίστα γίνεται ταχύτερη στο τέλος. Για αυτό το λόγο βλέπουμε οι ομάδες να εφαρμόζουν διαφορετικές στρατηγικές. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η επιφάνεια από γρανίτη, η οποία δεν  είναι τόσο τραχιά. ΗΗ πτώση απόδοσης λόγω θερμικής καταπόνησης παίζει πιο σημαντικό ρόλο. Το όριο τίθεται από την φθορά των πίσω ελαστικών λόγω των απαιτήσεων σε πρόσφυση.

Ο MARIO ISOLA , επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου δήλωσε:

«Το μεγαλύτερο όφελος που μπορεί να βρει κανείς στο Σακχίρ προέρχεται από την πρόσφυση: Είναι σε μεγάλο βαθμό μια πίστα σταμάτα – ξεκίνα, οπότε το να μπορείς να περάσεις τη δύναμη ομαλά στο δρόμο και να διατηρήσεις τα πίσω ελαστικά σε καλή κατάσταση είναι πολύ σημαντικό.

Πέρυσι είχαμε μεγάλη φθορά αλλά και πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα συμπεριφερθούν τα νέα ελαστικά του 2017. Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών θα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς λόγω ώρας θα διεξαχθεί σε συνθήκες παρόμοιες με τον αγώνα».

Τέλος στο Μπαχρέιν θα διεξαχθεί και ο πρώτος γύρους του νεοσύστατου πρωταθλήματος της FIA, Formula 2 που αντικαθιστά το GP2 Series: Τα ελαστικά τα παρέχει η Pirelli.

 

Όλα έτοιμα για το Grand Prix στο Μαχρέιν.Υπό το φως των προβολέων ο αγώνας

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: