Οι τρείς λόγοι που κυριάρχησε στο Μόντρεαλ ο Lewis Hamilton

 

Αυτή τη φορά ο Lewis Hamilton δεν έκανε τα τρελά του. Πειθάρχησε στις εντολές του επικεφαλής της ομάδας του και πήρε τους πολύτιμους βαθμούς. Ποιοι όμως λόγοι βοήθησαν τον Βρετανό στην νίκη.

Ο πρώτος ήταν ότι είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και είχε την  πόλ ποζίσιον στον αγώνα.

Ο δεύτερος γιατί ακολούθησε σωστή στρατηγική και έκανε μια μόνο αλλαγή. Άλλαξε από πάρα πολύ μαλακή σε πολύ μαλακή γόμα στον 32ο γύρο. Ο έτερος οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas έμεινε λιγότερους γύρους στην αρχή με την πάρα πολύ μαλακή γόμα.Άλλαξε στον 23ο γύρο έβγαλε την πάρα πολύ μαλακή και έβαλε τη μαλακή γόμα με την οποία τερμάτισε.

Ο τρίτος είναι ότι δεν καταπόνησε τα ελαστικά του και σ αυτό τον βοήθησε σημαντικά η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο 2ος  και ο 3ος οδηγός  στην κατάταξη επίσης σταμάτησαν από μια φορά όμως χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα στο δεύτερο μέρος. Ο Hamilton ολοκλήρωσε ένα μεγάλο πρώτο μέρος με την πάρα πολύ μαλακή γόμα αυτό του επέτρεψε να πραγματοποιήσει τη μοναδική του αλλαγή χωρίς να χάσει την πρωτοπορία στον αγώνα.

Η Ferrari υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση, έκανε δυο αλλαγές ώστε να τερματίσει στον αγώνα με την ταχύτερη πάρα πολύ μαλακή γόμα. Έτσι κέρδισαν θέσεις στο τέλος. Στην περίπτωση του Sebastian Vettel ο αγώνας του επηρεάστηκε από το χτύπημα στην εμπρός αεροτομή στην αρχή του αγώνα. Όλοι οι οδηγοί εκκίνησαν με την πάρα πολύ μαλακή γόμα εκτός από τους  Kevin Magnussen (Haas) και Pascal Wehrlein (Sauber).

 

Οι τρείς λόγοι που κυριάρχησε στο Μόντρεαλ ο Lewis Hamilton

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: