Οι τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες της Opel στην  Έκθεση Αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες

Οι πύλες της 100ής Έκθεσης Αυτοκινήτου των Βρυξελλών άνοιξαν και οι επισκέπτες θα μπορούν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου να επισκεφτούν τα περίπτερα των αυτοκινητοβιομηχανιών που εκθέτουν όλα τα καινούργια μοντέλα τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2023 στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Στην έκθεση εκτίθενται πρωτοποριακά μοντέλα, concept cars ενώ ειδική δίνουν και λύσεις στον τομέα της κινητικότητας.

Για την Opel η φετινή έκθεση στις Βρυξέλλες είναι πολύ σημαντική γιατί κάνει τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες.  Η μάρκα με σήμα τον Κεραυνό παρουσιάζει στη βελγική πρωτεύουσα μία 100% εξηλεκτρισμένη γκάμα – είτε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία είτε plug-in υβριδικά. Το ίδιο ισχύει και για τα επαγγελματικά οχήματα Opel Combo-e και Opel Vivaro-e.

Η πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα είναι στο ολοκαίνουργιο Astra Electric. Το best seller της Opel στην compact κατηγορία κάνει το ντεμπούτο του ως αμιγώς ηλεκτρικό. Πρώτη εμφάνιση κάνουν τα κορυφαία Astra Sports Tourer GSe και Grandland GSe. Όμως οι προβολείς επικεντρώνονται στο πανέμορφο Mokka Electric που δίνει 406 km (WLTP) αυτονομία.


Florian Huettl

Το νέο Opel Astra Electric -πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα- θα «ηλεκτρίσει» δήλωσε στα εγκαίνια της Έκθεσης Αυτοκινήτου των Βρυξελλών ο CEO της Opel, Florian Huettl: «Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Astra αποδεικνύει ότι η Opel ακολουθεί με συνέπεια τη στρατηγική πλήρους εξηλεκτρισμού της στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, ήδη προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις συστημάτων κίνησης στη σημαντική compact κατηγορία – από εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, μέχρι το σπορ plug-in υβριδικό Astra GSe και το αμιγώς ηλεκτρικό Astra Electric».

Το νέο Astra Electric, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του κατόχου του τίτλου “Χρυσό Τιμόνι 2022[2]”, διαθέτει αυτονομία έως και 416 km (βάσει WLTP1) χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου 54 kWh, η οποία μπορεί να φορτίσει στο 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 30 λεπτά σε σταθμό ταχείας φόρτισης 100 kW DC. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 115 kW/156 hp και ισχυρή μέγιστη ροπή 270 Nm, που εξασφαλίζει ζωηρές εκκινήσεις από στάση και τελική ταχύτητα έως και 170 km/h.

Η δεύτερη παγκόσμια πρεμιέρα ανήκει στο Opel Astra Sports Tourer GSe και η Τρίτη στο Opel Grandland GSe.

Συγκρινόμενα με τις αντίστοιχες συμβατικές εκδόσεις, τα μοντέλα GSe είναι σχεδιασμένα για ακόμα πιο δυναμική οδηγική συμπεριφορά. Το τιμόνι, η ανάρτηση και τα φρένα ανταποκρίνονται με αμεσότητα και ταχύτητα σε κάθε εντολή του οδηγού.

Ανάλογα με την περίσταση, η τεχνολογία KONI FSD στην ανάρτηση επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης για ακρίβεια χειρισμού και υψηλά επίπεδα άνεσης. Με συνολική ισχύ 165 kW/225 hp και ισχυρή μέγιστη ροπή 360 Nm, τόσο το νέο Astra Sports Tourer GSe όσο και το πεντάθυρο Astra GSe προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία (κατανάλωση καυσίμου μικτού κύκλου WLTP3: 1.2-1.1 l/100 km, εκπομπές CO2 26-25 g/km).

Το Grandland GSe συνδυάζει την ισχύ ενός βενζινοκινητήρα turbo 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρων, έναν σε κάθε άξονα, με αποτέλεσμα συνολική ισχύ 221 kW/300 hp (κατανάλωση καυσίμου μικτού κύκλου WLTP3: 1.2 l/100 km, εκπομπές CO2 28-27 g/km) και εξαιρετικά ισχυρή μέγιστη ροπή 520 Nm. Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης καθιστά το Grandland GSe ένα συναρπαστικό SUV επιδόσεων με μόνιμη ηλεκτρική τετρακίνηση και εξαιρετική πρόσφυση, που εξασφαλίζει την καλύτερη στην κατηγορία επιτάχυνση από στάση. Το Grandland GSe επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 235 km/h (135 km/h με ηλεκτροκίνηση).

Η 4η και πιο σημαντική παγκόσμια πρεμιέρα ανήκει στο Opel Mokka Electric. Οι μηχανικοί του Mokka Electric δηλώνουν ότι το μικρό SUV με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων είναι ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο.

Το νέο Mokka Electric που έχει βελτιωθεί αεροδυναμικά θα διατίθεται με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας. Θα μπορεί να διανύει έως και 406 km με μηδενικές εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP – 20% περισσότερο σε σχέση με πριν. Επιπλέον, ένας ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ που φτάνει τα 115 kW/156 hp και ροπή 260 Nm.

Στις Βρυξέλλες στο περίπτερο της Opel εκτίθενται ακόμη το best-seller Corsa-e ,το compact van Combo-e και το  Vivaro- e.

 

 

 

Οι τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες της Opel στην  Έκθεση Αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: