Οι Ταλιμπάν κήρυξαν εκεχειρία στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της γιορτής της θυσίας

Κατάπαυση του πυρός διάρκειας τριών ημερών κήρυξαν οι Ταλιμπάν σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου, με την ευκαιρία της γιορτής της Θυσίας, Έιντ αλ-Άντχα, που αρχίζει την Παρασκευή -η δεύτερη πρόταση για εκεχειρία εκ μέρους των ανταρτών μέσα σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των δύο μηνών.

«Όλοι οι μουτζαχεντίν… έχουν διαταγή να μην πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά του εχθρού στη διάρκεια των τριών ημερών και νυχτών του Έιντ αλ-Άντχα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος πρόσθεσε πως αν μαχητές δεχθούν επίθεση από κυβερνητικές δυνάμεις, θα ανταποδώσουν.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αυξηθεί η βία στο Αφγανιστάν ενώ η ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν καθυστερεί.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Αφγανιστάν διέταξε σήμερα τις δυνάμεις ασφαλείας σε όλη τη χώρα να σεβαστούν την τριήμερη κατάπαυση του πυρός που πρότειναν οι Ταλιμπάν.

«Η κυβέρνηση και η Ισλαμική Δημοκρατία του Αφγανιστάν χαιρετίζουν την ανακοίνωση της εκεχειρίας από τους Ταλιμπάν για τις τρεις ημέρες της Έιντ αλ-Άντχα», ανέφερε ο Σεντίκ Σεντίκι, ο εκπρόσωπος του Αφγανού προέδρου Άσραφ Γάνι.

Για να προσθέσει: «Η αφγανική κυβέρνηση διέταξε όλες τις δυνάμεις ασφαλείας και άμυνας να τηρήσουν την εκεχειρία και να απαντήσουν αν οι Ταλιμπάν επιτεθούν στις δυνάμεις μας ή στον λαό μας».

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: