Οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο- Η πτώση έφθασε στο 20.1%

Μεγάλη αλλά αναμενόμενη ηταν  πτώση στις ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο.Ο πήχης στις ταξινομήσεις το μήνα Ιούνιο σταμάτησε στις 11.092 μονάδες. Σε σύγκριση με τις ταξινομήσεις του Ιουνίου 2021 (13.875) φαίνεται ότι υπάρχει μια διαφορά 2.783 αυτοκινήτων και η  πτώση ξεπερνάει το 20% ( 20.1%).

Το φράγμα των 1000 μονάδων τον Ιούνιο το ξεπέρασαν μόνο η Toyota και η Hyundai. Βέβαια οι ταξινομήσεις θα είχαν άλλους αριθμούς αν είχε λυθεί το πρόβλημα με τις παραδόσεις. Όταν μια εταιρία έχει 2.000 παραγγελίες σε εκκρεμότητα και το εργοστάσιο στέλνει μόνο 300 αυτοκίνητα είναι λογικό να υπάρχουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα στις ταξινομήσεις. Την  περίοδο αυτή τα αυτοκίνητα που έφθασαν στην Ελλάδα ήταν και πάλι με το σταγονόμετρο.

Στις γραμμές παραγωγής δεν έχει λυθεί ούτε το πρόβλημα με τα microchips αλλά και με τις καλωδιώσεις. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τις τροφοδοτικές αλυσίδες εξαρτημάτων η αγορά δεν πρόκειται να ομαλοποιηθεί.

Το τελευταίο διάστημα είχαμε αφίξεις νέων μοντέλων κυρίως για : Dacia Jogger, Toyota Aygo X, Opel Astra, Toyota bZ4X, Alfa Romeo Tonale.

Aς δούμε αναλυτικά τις ταξινομήσεις του Ιουνίου 2022  σε σχέση με τον Ιούνιο 2021 αλλά και ποια ήταν η πτώση από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο το 2022 σε σύγκριση με το 2021, με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ .

Πως έγιναν οι ταξινομήσεις ανά segment

 

 

Τέλος στον παρακάτω πίνακα φαίνονται πόσα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, υβριδικά,, BEV-PHEV, με κινητήρες φυσικού αερίου η με υγραέριο.

Οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο- Η πτώση έφθασε στο 20.1% gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: