Οι συνήθειες που θα απολαύσουμε και αυτό το καλοκαίρι με μία μπύρα στο χέρι

Όσο οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα μπαρ ήταν κλειστά, εμείς ανακαλύψαμε πόσο απολαυστικός μπορούσε να γίνει ένας περίπατος στην πόλη με την κολλητή ή τον αγαπημένο μας, ενώ συνειδητοποιήσαμε πως δεν χρειαζόμασταν πολλά για να περάσουμε καλά, αρκεί να είχαμε δίπλα μας ανθρώπους που μαζί τους μπορούσαμε να μοιραστούμε ουσιαστικές στιγμές και συζητήσεις.

Για τις περισσότερες από εμάς, το φετινό σηματοδοτεί το αίσιο τέλος μίας δύσκολης εποχής. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το διάστημα που μείναμε σπίτι, αποτέλεσε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, η οποία ανέτρεψε ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο. Από την άλλη πλευρά βέβαια, το γεγονός πως περάσαμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, μας έδωσε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε αρκετούς τομείς της ζωής μας, να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας και να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα πράγματα που έχουν πραγματικά για εμάς.

Επιπλέον, αυτή η παράξενη συνθήκη μας χάρισε μερικά μαθήματα ζωής και ένα από τα πιο σημαντικά, ήταν πως μας έβαλε στη διαδικασία να αναζητήσουμε διαφορετικούς τρόπους διασκέδασης. Με άλλα λόγια, όσο οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα μπαρ ήταν κλειστά, εμείς ανακαλύψαμε πόσο απολαυστικός μπορούσε να γίνει ένας περίπατος στην πόλη με την κολλητή ή τον αγαπημένο μας, ενώ συνειδητοποιήσαμε πως δεν χρειαζόμασταν πολλά για να περάσουμε καλά, αρκεί να είχαμε δίπλα μας ανθρώπους που μαζί τους μπορούσαμε να μοιραστούμε ουσιαστικές στιγμές και συζητήσεις.

Συνεπώς, ακόμη και αν επιστρέφουμε με σταθερούς ρυθμούς προς την κανονικότητα, δεν σκοπεύουμε να εγκαταλείψουμε τη νέα συνήθεια που αποκτήσαμε το περασμένο διάστημα. Αντιθέτως, θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε χαλαρές βραδιές και ατελείωτες βόλτες στην πόλη με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, έχοντας για συντροφιά τη γεύση της αγαπημένης μας , η οποία κάνει τις στιγμές μας ακόμη πιο δυνατές.

Ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης που κάνει τις σχέσεις μας πιο δυνατές

Ας είμαστε ειλικρινείς. Καμία νέα συνήθεια δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη ζεστή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και την αυθεντική φιλοξενία που χαρακτηρίζει τα αγαπημένα μας στέκια. Παρόλα αυτά, κάποιες φορές έχουμε ανάγκη από έναν διαφορετικό τρόπο διασκέδασης, έναν τρόπο διασκέδασης που δεν εστιάζει στην εμπειρία μίας εξόδου, αλλά σε κάτι βαθύτερο και πιο ουσιαστικό.

Διότι αν το καλοσκεφτούμε, τους προηγούμενους μήνες δεν μας απασχολούσε πού θα πάμε ή τι θα φορέσουμε όταν θα βγούμε. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που βγαίναμε εκτός σπιτιού για να περπατήσουμε, ήμασταν πιο χαλαρές, πιο αυθόρμητες και λιγότερο απαιτητικές. Ακριβώς επειδή υπήρχαν περιορισμοί, το μόνο που μας ένοιαζε, ήταν να συναντήσουμε τους ανθρώπους που θέλαμε πραγματικά να συναναστραφούμε, δηλαδή τα πρόσωπα που αισθανόμασταν άνετα να τους «ανοίξουμε» την καρδιά μας.

Ακόμη και τις φορές που η διάθεσή μας ήταν πεσμένη και γινόμασταν λίγο γκρινιάρες και drama queens, συνεχίζαμε να επενδύουμε σε περιπάτους, συνεχίσαμε να μοιραζόμαστε όμορφες, παράξενες, δύσκολες στιγμές, οι οποίες σταδιακά έκαναν τις σχέσεις μας πιο δυνατές.

Οι περίπατοι στην πόλη μας ανοίγουν την όρεξη για βαθύτερες συζητήσεις

Μπορεί, λοιπόν, η εστίαση να έχει ανοίξει, ωστόσο, τα απογεύματα οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν από παρέες και ζευγάρια που περπατούν ανέμελα με μία μπύρα στο χέρι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και δη, στην Πλάκα, το Θησείο και τον λόφο του Φιλοπάππου. Διότι η γραφικότητα και η μοναδική ομορφιά αυτών των συνοικιών μας ανοίγει την… όρεξη για περπάτημα, χαλάρωση, συζητήσεις σε βάθος, ατελείωτη εξερεύνηση και παρατήρηση του πολύπλευρου αστικού τοπίου.

Όπως και να έχει, όλες γνωρίζουμε πως το μόνο που χρειαζόμαστε για να ολοκληρωθεί η βόλτα μας, είναι κάποια street food επιλογή, την οποία θα μπορέσουμε να γευτούμε στο χέρι, απολαμβάνοντας μία μαγευτική θέα σε κάποιο λόφο της πόλης και φυσικά, τη δροσιστική, δυνατή γεύση της μπύρας , η οποία «απογειώνει» γευστικά κάθε μας στιγμή.

Μπορεί, λοιπόν, να μην έχουμε επιστρέψει απολύτως στην κανονικότητα όμως, όπως λέει και ο Πάνος Μουζουράκης στο νέο του τραγούδι, «αυτή είναι η ζωή, μια πάνω και μια κάτω, τα πιο ωραία είναι παρακάτω» και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να φυλάξουμε τις , τα σημαντικά μαθήματα που διδαχθήκαμε όλο αυτό το διάστημα και μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους, να συνεχίσουμε να κάνουμε όνειρα και σχέδια για το μέλλον.

#StisStigmesMAs

#AlfaBeer

Queen.gr - sxeseis

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: