Οι συναρπαστικές ιστορίες πίσω από τα πιο εντυπωσιακά φορέματα που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί

Τα φορέματα που άφησαν εποχή και εντυπωσίασαν ολόκληρο τον πλανήτη!

Είτε μιλάμε για τα βραβεία Oscars, είτε για τα Golden Globes Awards είτε για το Met Gala, το τι θα δούμε στο red carpet αποτελεί το μεγαλύτερο μυστήριο της κάθε βραδιάς. Όταν βλέπουμε τους celebrities στο κόκκινο χαλί να λάμπουν είναι εύκολο να ξεχάσουμε πόσο μεγάλη προετοιμασία χρειάστηκε για τη δημιουργία των φορεμάτων τους.

Δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο look για να μπει στη λίστα με τις «καλύτερες εμφανίσεις». Οι γυναίκες στην παρακάτω λίστα κατάφεραν να εντυπωσιάσουν και να μείνουν αξέχαστες όχι μόνο επειδή το ρούχο εφάρμοζε άψογα και αντικατόπτριζε την προσωπικότητά τους, αλλά επειδή είχε αυτό το «κάτι» που το διαφοροποίησε από τις υπόλοιπες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Και αυτό το «κάτι» είναι μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ιστορία.

Από την 3D πανοπλία Tom Ford της Zendaya, έως το υπέροχο Miu Miu φόρεμα με αναφορές στον Pierrot της Emma Corrin, συνέχισε παρακάτω για να βρεις τις celebrity fashion moments που πιθανόν έχεις ήδη δει, αλλά και να διαβάσεις τις συναρπαστικές ιστορίες που μπορεί να μην έχεις ακούσει ποτέ.

Amal Clooney με Richard Quinn (2018):

Αν και ο Tom Ford είχε σχεδιάσει ένα φόρεμα για την Amal Clooney για το Met Gala το 2018, η Amal άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή και επέλεξε αυτό το look από τον Βρετανό σχεδιαστή, Richard Quinn. Μόνο όταν μπήκε μέσα στο Met Museum, η δικηγόρος έβαλε το φόρεμα του Tom Ford. Μια αναφορά από την Page Six ισχυρίστηκε ότι η ομάδα του Ford, ενώ κατανόησε την αλλαγή, ενοχλήθηκε από την επιλογή της Clooney να μην φορέσει μόνο ένα σύνολο.

Emma Corrin με Miu Miu (2021):

Στα Golden Globes Αwards του 2021, η Corrin εμφανίστηκε με ένα βελούδινο φόρεμα Miu Miu. Η British Vogue αποκάλυψε πως ο εντυπωσιακός oversized γιακάς ήταν εμπνευσμένος από τη στολή Πιερότου και πως το χαρακτηριστικό δάκρυ (από κρύσταλλο) είχε σκοπό να αναδημιουργήσει ένα πορτρέτο του εμβληματικού μοντέλου των 60s, Twiggy.

Julia Roberts με Valentino (2001):

Μία από τις πιο εμβληματικές Oscar εμφανίσεις όλων των εποχών: η επιλογή της Julia Roberts με ένα vintage φόρεμα Valentino στην τελετή του 2001. Ο Garavani, ο ιδρυτής του οίκου, είπε το 2008: «Έχω ντύσει τόσα πολλά άτομα, αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής. Το άτομο που με έκανε να νιώσω πολύ, πολύ χαρούμενος ήταν η Julia Roberts. Όταν πήρε το Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία Erin Brokovich, το παρακολούθησα στην τηλεόραση και πραγματικά ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που εμφανίστηκε με φόρεμά μου».

Lana Del Rey με Gucci (2018):

Το Gucci φόρεμα της Lana Del Rey ήταν εμπνευσμένο από το «Our Lady of Sorrows» – ένα πορτρέτο της Παναγίας. Τα επτά σπαθιά ή οι «θλίψεις», αντιπροσωπεύουν βασικά γεγονότα στη ζωή της Μαρίας, συμπεριλαμβανομένης της σταύρωσης και της ταφής του Ιησού.

Natalie Portman με Dior (2020):

Τα Academy Awards του 2020 δέχτηκαν κριτική για την έλλειψη γυναικών υποψήφιων στην κατηγορία «Καλύτερος σκηνοθέτης». Με το φόρεμα και την κάπα Dior, η Natalie Portman έκανε μια ενδυματολογική δήλωση φορώντας τα πρώτα ονόματα των γυναικών σκηνοθετών – Lorene για την ταινία «Hustlers» και Greta για την ταινία «Little Women», μεταξύ άλλων – οι οποίες αγνοήθηκαν από αυτήν την κατηγορία.

Zendaya με Tom Ford (2020):

Για τα Critics’ Choice Awards το 2020, η Zendaya φόρεσε ένα gown από τη συλλογή Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020 του Tom Ford. Χρειάστηκε να γίνει 3D scan για να είναι ειδικά διαμορφωμένο το κομμάτι στο σχήμα του δικού της στήθους. Επιπλέον, ο Law Roach, ο στυλίστας της, εξήγησε σε μια συνέντευξη ότι η εμφάνισή της πήρε έμπνευση από τους κορσέδες του Issey Miyake που φορούσε η Grace Jones τη δεκαετία του 1980.

Sarah Jessica Parker με Monse (2016):

Η εμφάνιση της Sarah Jessica Parker στο Met Gala ήταν εμπνευσμένη από το μιούζικαλ, Hamilton. Όταν μία fashion blogger την ονόμασε μία από τις «worst-dressed» της βραδιάς και την κατηγόρησε ότι ήταν εκτός θέματος, η SJP απάντησε λέγοντας: «Κάθε χρόνο δείχνω μεγάλη αφοσίωση, πίστη και έρευνα. Η κατανόηση του «Άνθρωπος και Μηχανή» και το πώς αυτά τα δύο συνδέονται, είναι παράγοντες που λάβαμε υπόψη μας. Πιθανότατα δεν ήξερες την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στις λεπτομέρειες και τα στολίδια του σχεδίου».

Zoë Kravitz με Oscar de la Renta (2017):

Το φόρεμα Oscar de la Renta με τριαντάφυλλα της Zoë Kravitz χρειάστηκε πολύ χρόνο για να τελειοποιηθεί. Κάθε ένα από τα μαύρα τριαντάφυλλα ήταν βαμμένο στο χέρι για να κάνει μια εκπληκτική οπτική αντίθεση με το απαλό ροζ μετάξι. Το φόρεμα αυτό περιείχε ακόμη και μια αναφορά στο Big Little Lies – το τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν της σειράς που πρωταγωνιστούσε η Kravitz.

Anne Hathaway με Prada (2013):

Η Hathaway ζήτησε συγνώμη μετά τα Oscars επειδή την τελευταία στιγμή άλλαξε ένα φόρεμα Valentino που είχε επιλέξει. Το απέφυγε λόγω της επιβεβαίωσης ότι κάποια άλλη στο κόκκινο χαλί θα φορούσε παρόμοιο κομμάτι και αργότερα έγινε εμφανές ότι το άτομο αυτό ήταν η συμπρωταγωνίστριά της στο Les Misérables, η Amanda Seyfried.

Οι συναρπαστικές ιστορίες πίσω από τα πιο εντυπωσιακά φορέματα που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί

Lana Del Rey με Gucci (2018):

Ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου Gucci, Alessandro Michele, είναι γνωστός για την εκτίμησή του για τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, και το φόρεμα που σχεδίασε για την Del Rey το εμπνεύστηκε από την εμβληματική ηθοποιό Hedy Lamarr στην ταινία του 1941, «Ziegfeld Girl». 

10 βιώσιμες εταιρείες παπουτσιών για εσένα που αγαπάς και σέβεσαι το περιβάλλον

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: