Oι σχεδιαστές και οι μούσες τους: 8 ζευγάρια που έμειναν στην ιστορία της μόδας

Η Madonna, η Betty Catroux και η Lily-Rose Depp έχουν υπάρξει μούσες μερικών από τους διασημότερους σχεδιαστές μόδας.

Τα πιο εμβληματικά σύνολα στην ιστορία της μόδας τα οφείλουμε στις μούσες των σχεδιαστών, οι οποίες τους ενέπνευσαν για να τα δημιουργήσουν. Μάλιστα, μερικοί σχεδιαστές αφιέρωσαν ολόκληρες συλλογές στις μούσες τους. Οι σχέσεις μεταξύ σχεδιαστών-μουσών διαμόρφωσαν τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Δημιουργίες του Jean Paul Gaultier για την Madonna την βοήθησαν να γίνει παγκoσμίως γνωστή star, ενώ οι Chanel δημιουργίες του Karl Lagerfeld για την Lily-Rose Depp, την ώθησαν να γίνει ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα στον κόσμο.

Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να μάθεις ποιες είναι μερικές από τις πιο γνωστές μούσες και ποιοι οι σχεδιαστές, που έχουν εμπνεύσει.

Yves Saint Laurent και Betty Catroux:

Πολλές μούσες ενέπνευσαν το σχεδιαστικό όραμα του Yves Saint Laurent, αλλά η γυναίκα που ξεχώρισε περισσότερο από όλες ήταν το μοντέλο Betty Catroux, που τον ενέπνευσε χάρη στο χαρακτηριστικό ανδρόγυνό της στυλ. Μάλιστα, το διάσημο γυναικείο κοστούμι «Le Smoking» του Saint Laurent έκανε το ντεμπούτο του με την Betty. Οι δύο τους γνωρίστηκαν στο Régine nightclub στο Παρίσι, όταν η Betty ξεκίνησε την καριέρα της στο modelling στα 17 της.

Roy Halston και Liza Minnelli:

Αφού το Netflix κυκλοφόρησε το Halston, μια limited σειρά για την ζωή και την κληρονομιά του σχεδιαστή Roy Halston, πολλοί γοητεύτηκαν από την φιλία του με τη Liza Minnelli που διήρκεσε για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του μέχρι τον θάνατό του το 1990. Η παρουσία τους στο Studio 54 κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 συνέβαλε σημαντικά στην disco-era fashion εκείνης της εποχής.

Bob Mackie και Cher:

Η Cher φόρεσε ένα διάφανο, γυαλιστερό φόρεμα με φτερά και glitter σχεδιασμένο από τον Bob Mackie στο Met Gala το 1974, το οποίο είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα αλλά εμβληματικά κομμάτια στην ιστορία της μόδας. Ο Mackie συνέχιζε να δημιουργεί ξεχωριστά κομμάτια για την τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια του The Sonny and Cher Show.

Jean Paul Gaultier και Madonna:

Ο εμβληματικός κορσές με το τριγωνικό σουτιέν που φόρεσε η Madonna το 1990 την ώθησαν να γίνει σύμβολο στον κόσμο της μόδας. Η Blonde Ambition περιοδεία της περιελάμβανε πολλές εμφανίσεις σχεδιασμένες από τον Gaultier, ο οποίος εμπνεύστηκε από την ροκ και αμφιλεγόμενη προσωπικότητά της.

Oι σχεδιαστές και οι μούσες τους: 8 ζευγάρια που έμειναν στην ιστορία της μόδας

Ο Jean Paul Gaultier κυκλοφορεί vintage υπηρεσία ενοικίασης με iconic items από τα 80s και 90s

Marc Jacobs και Sofia Coppola:

Ο Marc Jacobs συνάντησε για πρώτη φορά τη διάσημη σκηνοθέτιδα Sofia Coppola στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν εργαζόταν για τον Perry Ellis. Στην συνέχεια ανέπτυξαν μια μακρά φιλία. Η Coppola δεν ήταν μόνο η μούσα του αλλά και η συνεργάτης του για πολλές καμπάνιες και διαφημιστικά του brand του.

Karl Lagerfeld και Lily-Rose Depp:

Η Lily-Rose Depp, κόρη του Johnny Depp και της Vanessa Paradis, έκανε το ντεμπούτο της στη μόδα στο Chanel Métiers d’Art Show με τη βοήθεια του αγαπημένου της φίλου, Karl Lagerfeld. Ο διάσημος σχεδιαστής ήταν μέντορας του νεαρού μοντέλου.

«Η Lily-Rose είναι εκπληκτική, είναι μια νεαρή κοπέλα από μια νέα γενιά με όλες τις ιδιότητες μίας star», είχε δηλώσει ο Lagerfeld για τη μούσα του.

Riccardo Tisci και Kim Kardashian:

Η Kim Kardashian οφείλει το style transformation της στον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Burberry, Riccardo Tisci. Ο Tisci μεταμόρφωσε την Kardashian από μια ριάλιτι σταρ σε παγκόσμια σούπερ σταρ της μόδας και της ομορφιάς.

Anthony Vaccarello και Rosé των Blackpink:

Ο δημιουργικός διευθυντής του Saint Laurent Anthony Vacarello και η Rosé των Blackpink έχουν αναπτύξει μια στενή φιλία. Η Rosé έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Met Gala τον Σεπτέμβριο του 2021 μαζί με τον Vacarello που την έντυσε για την εκδήλωση. Η Rosé είναι μάλιστα το νέο πρόσωπο του Γαλλικού οίκου μόδας.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: AP News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Lily Rose Depp μαζί με τη μαμά της στο front row της Chanel

Το Netflix κυκλοφορεί την πρώτη του συλλογή ρούχων και εμπνέεται από τον Halston

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: