Οι σπουδαστές Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ βράβευσαν τον Ευρωβουλευτή-σύμβολο για τα άτομα με αναπηρία, Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Σε τιμητική βράβευση –μείζονος συμβολικής σημασίας- του Έλληνα Ευρωβουλευτή, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, προχώρησαν οι σπουδαστές Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργώνωσε ο Τομέας Υγείας & Εργοθεραπείας του κορυφαίου ΙΕΚ της χώρας!

Στόχος της εκδήλωσης, με επίσημο ομιλητή και προσκεκλημένο των Ευρωβουλευτή-σύμβολο για τα άτομα με αναπηρία, ήταν η ενημέρωση των σπουδαστών Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, αναφορικά με θέματα αυτόνομης διαβίωσης των ΑμεΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συμμετείχε το 2013 στην ελληνική αποστολή της πανευρωπαϊκής εκδήλωσης “Freedom Drive”, η οποία αποτέλεσε το εφαλτήριο για να δημιουργηθεί ο πρώτος Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος, το «I-Living!». Πρόκειται για μια αστική, μη κερδοσκοπική, εταιρεία που διοικείται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία, με στόχο την ανεξάρτητη διαβίωση των ΑμεΑ , έτσι ώστε να μην εξαρτώνται από κανένα ίδρυμα, ή από το οικείο τους περιβάλλον, και να είναι ισότιμα, παραγωγικά άτομα στην κοινωνία!

Η εν λόγω εξαιρετική πρωτοβουλία και το εμπνευσμένο όραμα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου για τα άτομα με αναπηρία, ήταν η αιτία της πρωτοβουλίας των σπουδαστών του Τομέα Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ να προσκαλέσουν τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, προκειμένου να του πάρουν συνέντευξη και να του απονείμουν τιμητικό βραβείο για τη σημαίνουσα κοινωνική του προσφορά.

Το «παρών» στην εκδήλωση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ έδωσε και η πρόεδρος της UNESCO Νοτίων Προαστίων, Σούλα Κοκολέτσου, η οποία απηύθυνε επίσημο κάλεσμα στον κ. Κυμπουρόπουλο για συνεργασία στο ΠΙΚΠΑ Βούλας σε θέματα αναπηρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ θα φιλοξενηθεί στο 2ο τεύχος του περιοδικού «Εργοπόρος», ενός νέου επιστημονικού περιοδικού για θέματα Εργοθεραπείας, που αποτελεί ακόμα μία σημαντική πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά και του Τομεάρχη Εργοθεραπείας, Ευάγγελου Μαστοράκη!

Ο Τομέας Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ παραμένει πρωτοπόρος σε καινοτόμες δράσεις του κλάδου, ενώ παράλληλα έχει διοργανώσει μεγάλους αγώνες κοινωνικού χαρακτήρα στην Αττική, όπως το περίφημο WillPower στη Γλυφάδα το 2019, κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στη Νο1 Σχολή Εργοθεραπείας σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη:

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: