Οι Rovanpera-Halttunen κέρδισαν το ράλλυ Εσθονίας

Ο Φινλανδός Kalle Rovanpera με συνοδηγό τον Jonne  Halttunen  ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής για το τελευταίο σκέλος του αγώνα στο ράλλυ Εσθονίας, έχοντας στο τσεπάκι τους τη νίκη. Είχαν από το βράδυ του Σαββάτου κάνει τη διαφορά από το δεύτερο πλήρωμα που ήταν και αυτό με GR Yaris Rally1 HYBRID και για τις τελευταίες έξι ειδικές διαδρομές συνολικών αγωνιστικών χιλιομέτρων 77.98 χρειαζόταν μόνο μια συντηρητική οδήγηση για να κερδίσει τον αγώνα.

Ο Evans έκανε ένα φοβερό αγώνα αλλά τελικά το πήρε απόφαση οτι ο Kalle δεν πιάνεται.

Χθες οι έξι ειδικές διαδρομές ήταν συνολικού μήκους 77.98 χλμ. Ο Φινλανδός Kalle Rovanpera με συνοδηγό τον J. Halttunen κέρδισαν τις τρείς από τις έξι ειδικές διαδρομές. Δύο κερδισε ο Lappi και μία ο Εσθονός O.Tanak.

Το δίδυμο των Φινλανδών με ένα άψογα στημένο GR Yaris Rally1 HYBRID έχουν κερδίσει ακόμη τα ράλλυ στην Σουηδία, την Κροατία, την Πορτογαλία και το Σαφάρι. Τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Μόντε Κάρλο τον κέρδισε ο S.Loeb και τον 5ο αγώνα στη Σαρδηνία τον κέρδισε ο O.Tanak. Δηλαδή από τους επτά αγώνες του Π.Π.Ραλλυ 2022 τους πέντε έχει κερδίσει ο Rovanpera.

Μετά από 24 ειδικές διαδρομές και 314.26 χλμ στο Ράλλυ της Εσθονίας αναλυτικά οι χρόνοι των δέκα πρώτων πληρωμάτων έχουν ως εξής:

Τόσο ο Ουαλός E.Evans με συνοδηγό τον S. Martin (GR Yaris Rally1 HYBRID)  όσο και οι Εσθονοί O.Tanak-M.Jarveoja ( i20 N Rally1 Hybrid) κινήθηκαν εκπληκτικά γρήγορα. Δεν έκαναν λάθη αλλά δεν μπόρεσαν να πιάσουν τους χρόνους των Φινλανδών.


Οι T.Neuville- M. Wydaeghe τελικά δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών

 

 

Μετά από επτά αγώνες ο Rovanpera έχει 175 βαθμούς, ο Neuville 92 και ο Evans 79 βαθμούς.

Η βαθμολογία:

Οι Rovanpera-Halttunen κέρδισαν το ράλλυ Εσθονίας gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: