Οι Ρώσοι ομολογούν ότι έχασαν εδάφη στο Χάρκοβο – Απειλείται πλέον ο ανεφοδιασμός τους λένε αναλυτές

Η προέλαση της Ουκρανίας στην περιοχή του Χαρκόβου ήταν «πολύ αιφνιδιαστική και ταχεία» και οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν αρκετούς οικισμούς, δήλωσε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση ο διορισθείς διοικητής στα τμήματα της περιοχής που βρίσκονται υπό των έλεγχο των Ρώσων.

«Καθυστερούμε τον εχθρό όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά αρκετοί οικισμοί έχουν ήδη τεθεί υπό τον έλεγχο των ουκρανικών ένοπλων τμημάτων», δήλωσε ο Βιτάλι Γκάντσεφ, επικεφαλής της διορισθείσας από του Ρώσους διοίκησης της περιοχής του Χαρκόβου, μιλώντας στην καθημερινή εκπομπή του παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ.

Η Ρωσία «πιάστηκε εξαπίνης» στο Χάρκοβο

Η γρήγορη ανάκτηση εδαφών από τις ουκρανικές δυνάμεις στο Χάρκοβο έπιασε εξαπίνης τη Ρωσία σε ένα τρωτό σημείο της γραμμής του μετώπου και η αντεπίθεση αυτή απειλεί έναν σημαντικό κόμβο ανεφοδιασμού που χρησιμοποιεί η Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές.

Η αιφνιδιαστική προέλαση ήταν η πιο εντυπωσιακή στιγμή του πολέμου μέχρι στιγμής, δεδομένου και ότι σημειώθηκε στην περιοχή του Χαρκόβου, στα βορειοανατολικά, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Χερσώνα, στον νότο, όπου αναμενόταν να ρίξουν όλο το βάρος τους οι ουκρανικές δυνάμεις.


Ο Μόσχα ελέγχει εδώ και μήνες περίπου το ένα πέμπτο των ουκρανικών εδαφών στα νότια και τα ανατολικά. Ενίσχυσε τις δυνάμεις της στα νότια καθώς το Κίεβο συζητούσε σχέδια για αντεπίθεση σε αυτές τις περιοχές, όμως οι ρωσικές δυνάμεις έμειναν εκτεθειμένες σε άλλα μέτωπα, εξήγησε ο Κόνραντ Μουζίκα, ο διευθυντής της εταιρείας στρατιωτικών συμβούλων Rochan στην Πολωνία.

«Διασπάσαμε τις ρωσικές γραμμές»

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: