Οι προτροπές του Ποροσένκο στον στρατό

Οι προτροπές του Ποροσένκο στον στρατό

Οι προτροπές του Ποροσένκο στον στρατό
Ο Ποροσένκο απηύθυνε αυτήν την προειδοποίηση έπειτα από άλλη μια νύχτα σφοδρών συγκρούσεων με τους φιλορώσους αντάρτες στο αεροδρόμιο.

Τα ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν σε τακτική υποχώρηση καθώς επλήγησαν από ρίψεις όλμων και πυρά του πυροβολικού και κατόπιν επέστρεψαν στις θέσεις τους, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός.

Τουλάχιστον 6 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με τους αυτονομιστές τις τελευταίες 24 ώρες, γνωστοποίησε νωρίτερα ένας εκπρόσωπος τύπου του στρατού, παρά την τρίμηνη εκεχειρία.

Ο Ποροσένκο έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Κίεβο απονέμοντας μετάλλια σε ορισμένους από τους άνδρες που συμμετείχαν στις σκληρές μάχες από το Μάιο για τον έλεγχο του αεροδρομίου.

Είμαι σίγουρος ότι εκεί υπερασπιζόμαστε το σύνολο της Ουκρανίας τόνισε.
Εάν εγκαταλείψουμε το Ντονέτσκ , ο εχθρός θα φθάσει στο Μπορισπίλ ή στη Γκοστόμελ ή ακόμα και στο Λβιβ, πρόσθεσε.

Μπορισπίλ είναι το όνομα του μεγαλύτερου διεθνούς αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, του Κιέβου. Γκοστόμελ ονομάζεται ένα μικρότερο, πρώην στρατιωτικό, αεροδρόμιο έξω από το Κίεβο. Το Λβιβ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας στα δυτικά.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο δήλωσε σήμερα ότι οι αυτονομιστές υπέστησαν σοβαρές απώλειες σε 3 αποτυχημένες προσπάθειες να θέσουν υπό τον έλεγχό τους 3 θέσεις του ουκρανικού στρατού, περιλαμβανομένου του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: