Οι περιπτώσεις που πρέπει να αποφεύγεις να πιεις νέρο

Το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού, μας βοηθά να αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση φαγητού, ενώ κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλει στην καύση περισσότερων θερμίδων.
Όπως συμβαίνει όμως με πολλές υγιεινές συνήθειες, η κατάχρηση μπορεί να έχει επιπτώσεις.Δείτε σε ποιες πέντε περιπτώσεις δεν πρέπει να πίνετε νερό:
 
Όταν εχετε ήδη πιει αρκετόΑν και πολύ σπάνιο, ένας άνθρωπος που πίνει υπερβολικές ποσότητες νερού μπορεί να βλάψει την υγεία του. Αυτό συμβαίνει επειδή διαταράσσονται τα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό και προκαλείται μια κατάσταση γνωστή ως υπονατριαιμία. Όταν συμβαίνει αυτό, η στάθμη των υδάτων του σώματος αυξάνεται, και τα κύτταρα αρχίζουν να πρήζονται. Αυτή η διόγκωση μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, τα οποία κυμαίνονται από ήπια έως απειλητικά για τη ζωή τους ασθενούς. Στην ομάδα υψηλού κινδύνου ανήκουν οι αθλητές αντοχής, όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα στο συκώτι, τα νεφρά και την καρδιά, καθώς και όσοι παίρνουν φάρμακα, όπως διουρητικά, αντικαταθλιπτικά και αναλγητικά.
 
Όταν τα ούρα σας είναι διαυγή
Ο πιο απλός τρόπος για να ελέγξετε αν πίνετε αρκετό νερό, είναι να δείτε το χρώμα των ούρων σας. Αν είναι ανοιχτόχρωμα και διαυγή, σημαίνει ότι ο οργανισμός σας βρίσκεται στο βέλτιστο σημείο ενυδάτωσης. Αν παρατηρείτε ότι τα ούρα σας σκουραίνουν, μπορείτε να πιείτε άφοβα.
 
Με ένα μεγάλο γεύμα
Αν θέλετε να περικόψετε θερμίδες, πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από το γεύμα σας ή όταν πεινάτε. Το νερό θα καταλάβει κάποιο χώρο στο στομάχι σας και θα χρειαστεί λιγότερη τροφή. Για τον ίδιο λόγο, η κατανάλωση νερού μαζί με φαγητό μπορεί να σας προκαλέσει φούσκωμα και δυσφορία.
 
Όταν κάνετε εντατική γυμναστική για μεγάλο χρονικό διάστημα
Μέσω του ιδρώτα ο οργανισμός χάνει ηλεκτρολύτες, όπως κάλιο και νάτριο. Όταν ιδρώνετε πολύ θα πρέπει να αναπληρώνετε αυτά τα απαραίτητα συστατικά, τα οποία δεν βρίσκονται στο νερό. Αντί να πιείτε ένα αθλητικό ποτό με ζάχαρη, προτιμήστε νερό καρύδας το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες, αλλά δεν έχει ζάχαρη.
 
Όταν έχει πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες
Στο εμπόριο μπορεί πλέον κάποιος να βρει πολλά εμφιαλωμένα νερά με διάφορες γεύσεις. Πολλά από αυτά δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά άλλες γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες όμως αυξάνουν το αίσθημα της πείνας και μπορεί να σας προσθέσουν κιλά. Αντί να πιείτε ένα τέτοιο νερό, αρωματίστε το νερό της βρύσης με ότι εσείς θέλετε, όπως λεμόνι, λάιμ, αγγούρι, καρπούζι ή διάφορα βότανα.
onmed

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: