Οι «παρεμβάσεις» Τσίπρα για να κοπάσει η θύελλα μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη

Οι «παρεμβάσεις» Τσίπρα για να κοπάσει η θύελλα μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη

Οι «» Τσίπρα για να κοπάσει η θύελλα μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη


Με τρία διαδοχικά τηλεφωνήματα αλλά και μία δήλωση στο Bloomberg παρέβη ο Αλέξης , προκειμένου να κοπάσει η θύελλα που ξέσπασε μετά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον πρόεδρο του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο εκνευρισμός που ακολούθησε ήταν πρωτόγνωρος και  χρειάστηκε η παρέμβαση του πρωθυπουργού για να «πέσουν» οι τόνοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  Μάριο Ντάγκι, ενώ είχε τηλεφωνική τόσο με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, όσο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σούλτς ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για όσα ειπώθηκαν στο γεύμα με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ και «αναφέρουν» ότι στο τηλεφώνημα που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Μάριο Ντράγκι, τον ενημέρωσε ότι δεν ήταν ποτέ πρόθεσή της Αθήνας να δράσει μονομερώς στο ζήτημα του χρέους.

Τέλος, ο Γέρουν Ντέισελμπλουμ επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα για να τον διαβεβαιώσει ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δοθεί η αίσθηση ότι δεν θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση εξ΄αιτίας του επεισοδίου με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Σημειώνεται ότι κ. Τσίπρας θα συναντηθεί την προσεχή Τετάρτη με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 Πηγή:News.gr

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: