Οι παράλογες απαιτήσεις εργοδοτών

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα ευρήματα της έρευνας της νομικής εταιρίας «Slater and Gordon» σχετικά με τις απαιτήσεις που έχουν οι Βρετανοί εργοδότες από τις γυναίκες υπαλλήλους τους.

Η έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 2.000 υπαλλήλων αποκαλύπτει ότι οι εργοδότες ζητούν από τις Αγγλίδες εργαζόμενες να φορούν ψηλοτάκουνα, κοντές φούστες και να βάφονται καθημερινά αν θέλουν να εξακολουθήσουν να εργάζονται για εκείνους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Russian Today.

Μάλιστα, μία στις πέντε γυναίκες υπαλλήλους αναγκάζεται να προσέχει περισσότερο από όσο η ίδια θα ήθελε την εμφάνισή της επειδή αυτό απαιτούν οι εργοδότες τους.

Μία στις 10 γυναίκες δήλωσε ότι οι προϊστάμενοί τους τις αναγκάζουν να φορούν ψηλοτάκουνα και κοντές φούστες όταν έρχονται σε επαφή με πελάτες, γιατί όπως υποστηρίζουν κατ” αυτόν τον τρόπο είναι πιο ευχάριστες. Επιπλέον, το 1/3 των γυναικών τονίζουν ότι οι εργοδότες τους τους πρότειναν να αλλάξουν την εμφάνισή τους για το καλό του εργασιακού τους περιβάλλοντος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πάνω από τους μισούς άνδρες δηλώνουν ότι ποτέ δεν τους έγινε κάποια παρατήρηση ή υπόδειξη για την εμφάνισή τους στον χώρο εργασίας.huffingtonpost.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: