Οι Ουκρανοί κατηγορούν το Πεκίνο για τεράστια κυβερνοεπίθεση τις παραμονές της ρωσικής εισβολής

Περισσότεροι από 600 ιστότοποι που ανήκουν στο υπουργείο Άμυνας του Κιέβου και σε άλλους φορείς υπέστησαν χιλιάδες απόπειρες παραβίασης οι οποίες συντονίστηκαν από την κινεζική κυβέρνηση αναφέρουν οι Times που επικαλούνται έγγραφα από την υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας

Mια τεράστια κυβερνοεπίθεση στις στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας οργάνωσε η Κίνα λίγες ημέρες πριν την ρωσική εισβολή, σύμφωνα με υπομνήματα των μυστικών υπηρεσιών που περιήλθαν στην κατοχή των Times του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) περισσότεροι από 600 ιστότοποι που ανήκουν στο υπουργείο Άμυνας του Κιέβου και σε άλλους φορείς υπέστησαν χιλιάδες απόπειρες παραβίασης οι οποίες συντονίστηκαν από την κινεζική κυβέρνηση.

Οι κινεζικές επιθέσεις ξεκίνησαν πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και κορυφώθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν τα ρωσικά στρατεύματα ξεκινήσουν την εισβολή τους στην Ουκρανία.


Η SBU αναφέρει μάλιστα ότι οι επιθέσεις της Κίνας επεδίωκαν να διεισδύσουν σε στόχους που κυμαίνονταν από τις συνοριακές δυνάμεις άμυνας μέχρι την εθνική τράπεζα και την αρχή σιδηροδρόμων. Είχαν σχεδιαστεί για να κλέψουν δεδομένα και να διερευνήσουν τρόπους για να κλείσουν ή να διαταράξουν ζωτικής σημασίας αμυντικές και πολιτικές υποδομές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι οι πληροφορίες για κινεζική κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας πριν από τη ρωσική εισβολή ήταν ακριβείς. Η κινεζική πρεσβεία δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: