«Οι νέοι εργασιακοί σύμβουλοι οδηγούν τον ΟΑΕΔ στη νέα εποχή»

Κομβικής σημασίας για τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) είναι η στελέχωσή του με 335 μόνιμους εργασιακούς συμβούλους, όπως επισημαίνει η διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως αναφέρει η κ. Καραμεσίνη, θα προστεθούν άλλοι 25 εργασιακοί σύμβουλοι με την επόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη στο Δημόσιο ατόμων με αναπηρία και από άλλες προστατευόμενες ομάδες, για να φθάσουν συνολικά τους 360.

Όπως επισημαίνει η κ. Καραμεσίνη η συμβουλευτική είναι αναγκαία προϋπόθεση, για να γίνεται σωστά η σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας. «Η ποιοτική σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας σταθεροποιεί τους ανέργους στις θέσεις εργασίας και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επενδύσουν στους ανέργους τους οποίους προσλαμβάνουν. Είναι μία στρατηγική αμοιβαία επωφελής για τους ανέργους και τις επιχειρήσεις. Η σταθεροποίηση στην εργασία εμποδίζει την ανακύκλωση της ανεργίας και, κατά συνέπεια, αποτρέπεται το φαινόμενο οι άνεργοι να αλλάζουν συχνά θέσεις εργασίας, μέχρι να σταθεροποιηθούν επαγγελματικά» εξηγεί.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ διευκρινίζει ότι, μέχρι σήμερα, έχουν προσληφθεί περίπου 280, οι οποίοι παρακολουθούν ένα εντατικό σεμινάριο εκπαίδευσης, προκειμένου να ενταχθούν με τον καλύτερο τρόπο στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν και να αποδώσουν άμεσα.

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, πρόκειται για άτομα πολύ υψηλών προσόντων, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών στις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες και στις επιστήμες διοίκησης, με προϋπηρεσία στο πεδίο της συμβουλευτικής είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. «Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι οι περισσότεροι επιτυχόντες είναι τριαντάρηδες, είμαι πολύ ικανοποιημένη, διότι στην πράξη συμβάλλουμε κι εμείς στην ανάσχεση του brain drain, δηλαδή της φυγής των επιστημόνων από τη χώρα» τονίζει.

Μεταξύ άλλων, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτές οι προσλήψεις είναι κομβικές για τον Οργανισμό, «καθώς είναι η αναγκαία προϋπόθεση, για να αποδώσουν οι μεγάλες δομικές αλλαγές τις οποίες πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη τετραετία, κυρίως μέσω της υλοποίησης του μεγάλου προγράμματος «Επαναπροσδιορισμός του επιχειρησιακού μοντέλου του ΟΑΕΔ»».

Παράλληλα, η κ. Καραμεσίνη χαρακτηρίζει προσωπικό της στοίχημα την ενδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ με προσλήψεις μεγάλου αριθμού μόνιμων εργασιακών συμβούλων, «τις οποίες και διεκδίκησα από την κυβέρνηση». «Αυτή αναγνώρισε αμέσως την αναγκαιότητα και τις ενέκρινε τον Ιανουάριο του 2016. Οι σημερινές προσλήψεις απορρέουν από εκείνη την επιλογή: Η μετάβαση του ΟΑΕΔ στη νέα εποχή να γίνει με έναν συνδυασμό μεταρρύθμισης και ενδυνάμωσης» σχολιάζει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: