Οι νέες τιμές του αμιγώς ηλεκτρικού DS 3 Crossback E Tense

Το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 CROSSBACK E-TENSE θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία των Premium Compact SUV. Ύστερα από το DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid, τo αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback ETense ξεχωρίζει ως πρόδρομος της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, συνδυάζοντας μοναδικά την καινοτομία στην εξέλιξη της βιώσιμης μετακίνησης για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την avant-garde αισθητική της γαλλικής κομψότητας και πολυτέλειας.

Η DS Automobiles λίγο μετά τη γέννηση της το 2014, τοποθέτησε την ηλεκτροκίνηση στην καρδιά της στρατηγικής της και ήταν από τους πρώτους κατασκευαστές που εισήλθαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ηλεκτρικής Formula (Formula E), που πρόσφατα εισήλθαν οι υπόλοιποι Premium κατασκευαστές.

Τα τελευταία χρόνια η Formula E αποτελεί ένα από τα συναρπαστικότερα Πρωταθλήματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς συγκεντρώνει τις περισσότερες συμμετοχές Κατασκευαστών. Με τους 4 Παγκόσμιους Τίτλους τα δυο τελευταία έτη (2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ομάδων και 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Οδηγών), η DS Automobiles κατατάσσεται μπροστά από δυνατούς Premium κατασκευαστές και αποτελεί το σημείο αναφοράς στον ηλεκτρικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο στα Premium Compact SUV, και θα αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Ενσωματώνει όλες τις αξίες της DS: Ασυμβίβαστη κομψότητα, προσήλωση στη λεπτομέρεια και υψηλή τεχνογνωσία, η οποία αποκτήθηκε με τη πολυετή συμμετοχή στη Formula E. Η γαλλική, πολυτελής Μάρκα DS Automobiles, έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει καλύτερα από τους υπόλοιπους Premium κατασκευαστές, την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης που διαθέτει από το Πρωτάθλημα της ηλεκτρικής Formula E, στη γραμμή παραγωγής.

Η υψηλή τεχνογνωσία των μηχανικών της DS Automobiles στα συστήματα ηλεκτρικής κίνησης, είναι εμφανής στα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου: Ο ηλεκτροκινητήρας των 100kW (136hp) με τη γενναιόδωρη και άμεσα διαθέσιμη ροπή των 260Nm, προσδίδει στο αυτοκίνητο ευελιξία και δυναμισμό (μπορεί να επιταχύνει από 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και από 0 έως 50 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα).

Με τα προηγμένα συστήματα ανάκτησης ενέργειας, που προσφέρουν μέχρι και 20% της αυτονομίας που γίνεται κατά την κίνηση σε αστικό περιβάλλον, και διαχείρισης της μπαταρίας (αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης) διαθέτει εξαιρετική αυτονομία της τάξεως των 320χλμ. (κύκλος WLTP) ή 430χλμ. (κύκλος NEDC), αλλά και δυνατότητα γρήγορης επαναφόρτισης: έως και 80% σε μόλις 30 λεπτά μέσω ενός σημείου φόρτισης ισχύος 100kW.

Το DS 3 Crossback είχε σχεδιαστεί από την αρχή για να είναι 100% ηλεκτρικό, γι’ αυτό τον λόγο η αρχιτεκτονική της νέας “multi-energy” πλατφόρμας CMP ενσωματώνει την μπαταρία ιόντων λιθίου (50KWh) κάτω από το πάτωμα, προσδίδοντας ασυμβίβαστη ευρυχωρία στο εσωτερικό και χαμηλό κέντρο βάρους. Σε συνδυασμό με το σχολαστικά σχεδιασμένο και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό με την πλήρη απομόνωση από εξωτερικούς θορύβους και κραδασμούς, επιτρέπει στους επιβάτες να απολαύσουν απερίσπαστοι τη χαρά της οδήγησης με ένα επίπεδο άνεσης ανώτερης κατηγορίας. 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 CROSSBACK ETENSE διατίθεται σε 2 εκδόσεις, So Chic, So Chic Connected, με πλήρη εξοπλισμό από την πρώτη κιόλας έκδοση (So Chic), που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

SO CHIC

ACTIVE AFIL: Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας

Ενεργό σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου & Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος μέχρι τα 140χλμ/ώρα

Speed Limit Information: Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας

Intelligent Speed Adaptation: Έξυπνο σύστημα προσαρμογής ταχύτητας μέσω του Ρυθμιστή ταχύτητας

Αερόσακοι: Μετωπικοί οδηγού/συνοδηγού, Πλευρικοί εμπρός/πίσω, Οροφής τύπου κουρτίνας εμπρός/πίσω

Αυτόματη λειτουργία προβολέων & Αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων

Αυτόματος κλιματισμός

Σύστημα Navigation DAB με έγχρωμη οθόνη αφής 10,3”, 8 ηχεία, Bluetooth, θύρα USB, λειτουργία Mirror Screen, λειτουργία WiFi

Ψηφιακός πίνακας οργάνων 7”

DS Connected Services (E-TENSE Remote control)

Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, φλας LED & DS spotlight LED με επόπτευση νεκράς γωνίας

Ενισχυμένος αφρός καθισμάτων υψηλής πυκνότητας (65g/L)

Εσωτερικός διάκοσμος DS Inspiration Bastille με απόχρωση οροφής Lama

Πίσω φιμέ τζάμια

Χρώμα οροφής BiTon

Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός / πίσω

Ζάντες Αλουμινίου 18” Kyoto 215/55 R18V  — ø 640mm & Κιτ επισκευής

Καλώδια φόρτισης Mode2 και Mode3

SO CHIC CONNECTED (επιπλέον της SO CHIC)

Ασύρματη φόρτιση κινητού

Keyless Entry: Είσοδος χωρίς κλειδί

Σύστημα προβολέων DS Matrix LED Vision

Οι ανώτατες προτεινόμενες λιανικές τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • ETENSE SO CHIC: 000 €
  • E-TENSE SO CHIC Connected:500 € 

Η πρόσφατη προκήρυξη της Δράσης “Κινούμαι Ηλεκτρικά” περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κρατική χορήγηση οικολογικού Bonus στα 100% ηλεκτρικά IX οχήματα, με μέγιστο όφελος 6.000€ (φυσικά πρόσωπα) ή 5.500€ (νομικά πρόσωπα). Oι τιμές με τις κρατικές επιδοτήσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Στις παραπάνω αναλύσεις δεν περιλαμβάνονται οι κατηγορίες ΑμεΑ, Τρίτεκνοι/Πολύτεκνοι προβλέπεται προσαύξηση επιδότησης κατά 1.000€.

Παράλληλα με τα οικονομικά κίνητρα αγοράς, οι κάτοχοι ενός αμιγώς ηλεκτρικού DS 3 Crossback ETense επωφελούνται και από σημαντικά φορολογικά κίνητρα, όπως:

  • Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
  • Ελεύθερη στάθμευση σε ελεγχόμενες ζώνες
  • Εξαίρεση της αγοράς από την ετήσια αντικειμενική δαπάνη
  • Μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης
  • Και άλλα σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρίες

DS 3 CROSSBACK E-Tense 100% ELECTRIC 

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Μέχρι 320 χλμ. κύκλος WLTP

ΙΣΧΥΣ: Μέγιστη 100kW ή 136 ίπποι

ΡΟΠΗ: 260Nm από στάση

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ: Από 0 έως 50 χλμ/ώ: 3,5 δλ.

ΦΟΡΤΙΣΗ: On-board φορτιστής: 7,4 ή 11kW

Ταχεία φόρτιση (100kW): 80% σε 30 λεπτά ~ 9 χλμ./λεπτό

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Μέχρι και 20% της αυτονομίας μπορεί να ανακτηθεί κατά την κίνηση σε αστικό περιβάλλον

ΜΠΑΤΑΡΙΑ: Καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. Χωρητικότητα 50kWh

ΦΟΡΤΙΣΗ: Συμπεριλαμβάνονται 2 καλώδια φόρτισης (Mode 2 & Mode 3)

Οι νέες τιμές του αμιγώς ηλεκτρικού DS 3 Crossback E Tense gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: