Οι Λίβυοι ηγέτες δηλώνουν ότι θα παραδώσουν την εξουσία αν οι εκλογές διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου

«Υπάρχει συναίνεση για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου» δήλωσε ο πρόεδρος του λιβυκού προεδρικού συμβουλίου

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά δήλωσε ότι θα παραδώσει την εξουσία αν η εκλογική διαδικασία διεξαχθεί με «συναινετικό και δίκαιο τρόπο», μιλώντας μετά το πέρας της διάσκεψης κορυφής στο Παρίσι για τη Λιβύη.

Ο πρόεδρος του λιβυκού προεδρικού συμβουλίου, Μοχάμεντ ελ-Μένφι, ανέφερε από την πλευρά του ότι αν η εκλογική επιτροπή καταφέρει να διεξαγάγει βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου, ο ίδιος θα παραδώσει την εξουσία.

«Υπάρχει συναίνεση για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε ο ελ-Μένφι στη συνέντευξη Τύπου.

Οι συμμετέχοντες στην Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι προτρέπουν στα συμπεράσματά τους τον Λιβυκό Μηχανισμό Παρακολούθησης της Κατάπαυσης του Πυρός να συμφωνήσει γρήγορα ένα σχέδιο παρακολούθησης και επαλήθευσης της παρουσίας και αποχώρησης όλων των μισθοφόρων, ξένων μαχητών και ξένων δυνάμεων από την Λιβύη και επιβεβαιώνουν τον πλήρη σεβασμό και την προσήλωση στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ενότητα της Λιβύης. Απορρίπτουν όλες τις ξένες παρεμβάσεις στις λιβυκές υποθέσεις και προτρέπουν όλους τους Λίβυους εμπλεκομένους και υποψηφίους να σεβασθούν τις δεσμεύσεις τους για τη διεξαγωγή εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Καλούν επίσης όλους τους σχετικούς δρώντες να εφαρμόσουν και να επιβάλουν κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, μεταξύ άλλων μέσω εθνικών και διεθνών μέτρων εφαρμογής, κατά παραβιάσεων του εμπάργκο όπλων και της κατάπαυσης του πυρός. Τέλος επαναβεβαιώνουν την ανάγκη να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λιβύη με κάθε μέσο, σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: