Οι κυβερνήσεις ζητούν δεδομένα από την Google

Αύξηση της τάξης του 10% έχουν σημειώσει το τελευταίο εξάμηνο τα αιτήματα στην Google, για παροχή δεδομένων από κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, που εξέδωσε σήμερα.

 

Τα αιτήματα ανήλθαν στα 44.943, καταγράφοντας αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, αναφέρει η Google στην «έκθεση διαφάνειας» που δημοσιοποίησε.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα phys.org, ο αριθμός των αιτημάτων στην Google σημειώνει γενικά αύξηση, ιδιαίτερα από το 2011 οπότε και η εταιρεία ξεκίνησε να δημοσιοποιεί τα «δεδομένα διαφάνειας». Ο κολοσσός του Διαδικτύου, όπως και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, διαβεβαιώνει συνεχώς τους χρήστες ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι απόλυτα ασφαλή, ενώ συνεργάζεται με την αστυνομία και άλλους επίσημους φορείς όταν πρόκειται για κάποιο νόμιμο αίτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αιτήματα που έλαβε η Google από επίσημους φορείς και αφορούσαν στην παροχή πληροφοριών για 76.713 λογαριασμούς χρηστών της εταιρείας, σημείωσε πτώση σε σχέση με τα 83.311αιτήματα το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Στην πρόσφατη έκθεση αναφέρεται, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων(14.169)από τα οποία στο 79% η Google παρείχε τα δεδομένα που είχαν ζητηθεί. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανία με 8.788 αιτήματα, ενώ ακολουθούν η Γαλλία (4.300), η Ινδία (3.452) και η Βρετανία (3.302).

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι για πρώτη φορά το 2016 έλαβε αιτήματα από την Αλγερία, τη Λευκορωσία, τα νησιά Κέιμαν, το Ελ Σαλβαδόρ, τα νησιά Φίτζι και τη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με την αναφορά, η Google δεν δέχτηκε να παράσχει δεδομένα σε καμία από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

seleo.gr-Diethni

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: