Οι «κλέφτρες των Rolex» που έχουν γίνει φόβος και τρόμος στη Νότια Αγγλία – Πώς ξαφρίζουν ηλικιωμένους

Πλησιάζουν τα θύματά τους παριστάνοντας τις εργαζόμενες φιλανθρωπικών ιδρυμάτων — «Χτυπάνε» έξω από γκολφ κλαμπ

Επιστρατεύοντας την γοητεία και την πονηριά τους, δύο νεαρές κυρίες, πολύ καλά εκπαιδευμένες στις κλοπές, ξάφριζαν πολυτελή ρολόγια από ηλικιωμένους άντρες έξω από γκολφ κλαμπ στη Νότια Αγγλία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το περασμένο έτος έγιναν συνολικά 14 κλοπές, πίσω από τις οποίες κρύβονται πιθανότατα οι δύο «κλέφτρες των Rolex».

Ο αστυνομικός Τζιμ Περκς από την αστυνομία του Κρισττσέρτς καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση, κυρίως όσους φορούν πανάκριβα ρολόγια.

Ένα από τα θύματά τους, ο Άλαν Μπρους, υποστηρίζει ότι του έκλεψαν το χρυσό Rolex του, αξίας 14.000 λιρών.

Οι «κλέφτρες των Rolex» άρπαζαν με τακτ τα πανάκριβα ρολόγια πλούσιων ηλικιωμένων ανδρών σε εύπορες περιοχές της νότιας Αγγλίας.

Αρκετές κλοπές είχαν γίνει στους χώρους στάθμευσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων του γκολφ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων ήταν άνδρες, μόνοι, γύρω στα 70.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι κυρίες αυτοσυστήνονταν ως εργαζόμενες σε φιλανθρωπικά ιδρύματα κι έκλεβαν τα θύματά της χωρίς καν να το καταλάβουν.

Υπήρξαν όμως και φορές που είχαν αρπάξει δια της βίας τα πανάκριβα ρολόγια των εύπορων ηλικιωμένων αφήνοντάς τους μώλωπες στους καρπούς των χεριών τους.

Μία κλοπή σημειώθηκε στο γκολφ κλαμπ «Ferndown Golf Club», ενώ μια άλλη κοντά στο γκολφ Poole.

Οι κλέφτρες είναι 20 με 30 ετών κι έχουν σκούρα μαλλιά

Οι δύο κυρίες φέρεται να είναι ηλικίας 20 με 30 ετών, έχουν σκούρα μαλλιά και ανατολικοευρωπαϊκή προφορά, αν και ορισμένα θύματα πιστεύουν ότι είναι Ισπανίδες.

Ο Άλαν Μπρους περιέγραψε τις «κλέφτρες των Rolex» ως «πολύ καλά εκπαιδευμένες επαγγελματίες» που πιθανόν είναι μέλη συμμορίας.

Ο 63χρονος μηχανικός, περπατούσε στο κέντρο της πόλης Wimborne στις 15 Ιουλίου όταν τον πλησίασαν οι κυρίες.

«Η μία είχε ένα σημειωματάριο και η ψηλότερη έλεγε ότι είναι κωφή. Οι γυναίκες ζητούσαν υπογραφές για την ανέγερση ενός νέου κέντρου για κωφούς«, λέει χαρακτηριστικά.

«Υπέγραψα με το αριστερό μου χέρι, το χέρι όπου είχα το ρολόι. μία πήγε να με αγκαλιάσει κι εγώ αμέσως έβαλα το χέρι στην τσέπη μου όπου ήταν το πορτοφόλι μου και την έσπρωξα. Στη συνέχεια απομακρύνθηκα. Ενώ περπατούσα, συνειδητοποίησα ότι μου είχαν πάρει το ρολόι μου. Επέστρεψα στο σημείο που με είχαν κλέψει. Πρέπει να είχαν περάσει δευτερόλεπτα, ωστόσο οι δύο κυρίες είχαν γίνει καπνός, πρέπει να τις περίμενε ένα αυτοκίνητο».

«Ανήκουν πιθανόν σε μία συμμορία του Λονδίνου που στόχο έχουν να κλέβουν ηλικιωμένους σε εύπορες περιοχές του νότου».

Στις 19 Μαΐου, οι «κλέφτρες των Rolex» άρχισαν να ξαφρίζουν ηλικιωμένους κυρίους γκολφ κλαμπ «Stoneham Golf Club», κοντά στο Σάουθαμπτον.

Μία εβδομάδα αργότερα , ακολούθησε ένα παρόμοιο περιστατικό στο «Wellow Golf Club», κοντά στην περιοχή Ρόμσεϊ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: