Οι καταθέσεις που "καίνε" τον Ολυμπιακό

Δέκα καταθέσεις ποδοσφαιριστών του Πλατανιά είναι αυτές που σύμφωνα με πληροφορίες του soccerplus.gr, ενοχοποιούν τον Ολυμπιακό και οδήγησαν τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, Κ. Σιμιτζόγλου σε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του για το άρθρο 29 που φέρει τον τίτλο «βία». Από τις δέκα καταθέσεις οι τρεις ή τέσσερις ανήκουν σε ποδοσφαιριστές του Πλατανιά οι οποίοι δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα βιαιοπραγίας στα αποδυτήρια του Γ. Καραϊσκάκης στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της ομάδας της Κρήτης.

Επίσης υπάρχουν έξι ή επτά καταθέσεις, αυτόπτων μαρτύρων των συμβάντων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είδαν τις βιαιοπραγίες. Τέλος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενήργησε η εισαγγελία Πειραιά, περιλαμβάνονται ακόμα 20 καταθέσεις στις οποίες κάποιοι ισχυρίζονται ότι άκουσαν, κάποιοι ότι πληροφορήθηκαν αλλά κανείς ότι είδε. Ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ από τη στιγμή που είχε στην κατοχή του καταθέσεις που έκαναν λόγο για βιαιοπραγία και από τη στιγμή που δεν έχει δικαίωμα περαιτέρω ανακριτικής διαδικασίας όφειλε να ασκήσει δίωξη κατά του Ολυμπιακού και να οδηγήσει την υπόθεση στο αρμόδιο δικαστικό όργανο του ποδοσφαίρου το οποίο θα αποφανθεί. Από τον Ολυμπιακό αναμένεται να στηριχθούν στις εκθέσεις της αστυνομίας, του παρατηρητή αγώνα αλλά και στο φύλλο αγώνα του διαιτητή, που δεν αναφέρουν κάτι σχετικό. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί σε απολογία με βάση το άρθρο 29 του πειθαρχικού κώδικα το οποίο είχε «αντιμετωπίσει» και στην περίπτωση των γεγονότων στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ. Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι επιβάλλονται ποινές σε «οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο,
γ) αφαίρεσης έξι βαθμών και
δ) υποβιβασμός ομάδας.»
Όμως επειδή η βαθμολογία του πρωταθλήματος σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό έχει επικυρωθεί, η τυχόν ποινή που θα επιβληθεί θα μεταφερθεί στο επόμενο πρωτάθλημα.

Πηγή: athlitikotetradio.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: