Οι ΗΠΑ ζητούν διευκρινίσεις από το Ισραήλ μετά τον χαρακτηρισμό 6 παλαιστινιακών ΜΚΟ ως «τρομοκρατικές»

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι η Ουάσινγκτον δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τον χαρακτηρισμό αυτό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από το Ισραήλ σχετικά με τον χαρακτηρισμό έξι παλαιστινιακών μη κυβερνητικών οργανώσεων ως «τρομοκρατικών», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η Ουάσινγκτον δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τον χαρακτηρισμό αυτό, μια ενέργεια που επικρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τις οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν «περισσότερες πληροφορίες από τον ισραηλινό εταίρο μας όσον αφορά τη βάση αυτού του χαρακτηρισμού», είπε ο Πράις κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα ότι συμπεριέλαβε στον κατάλογο των “τρομοκρατικών οργανώσεων” έξι μκο που συνδέονται, κατά την κρίση της, με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP). Μεταξύ αυτών είναι οι οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Α-Χακ και Ανταμίρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: