«Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να προκαλέσουν πόλεμο με το Ιράν με τις ενέργειες τους»

Οι ενέργειες της Ουάσιγκτον σε σχέση με την Τεχεράνη, οι οποίες συνεχίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, στοχεύουν στην πρόκληση πολέμου, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Βλέπουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις συνεχείς προσπάθειες που κάνουν οι ΗΠΑ για να εντείνουν τις πολιτικές, ψυχολογικές, οικονομικές και στρατιωτικές πιέσεις στο Ιράν. Τέτοιου είδους ενέργειες νομίζω ότι είναι αρκετά προκλητικές. Δεν μπορούν να αξιολογηθούν διαφορετικά, παρά μόνο ως συνειδητή πολιτική πρόκλησης πολέμου», δήλωσε ο Ριαμπκόφ.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να στείλει περίπου 1.000 επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή επικαλούμενη αμυντικούς λόγους, αλλά και τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα αντιπαράθεσης με το Ιράν στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και το στρατιωτικό.

Η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ οδήγησε σε όξυνση της κατάστασης στην περιοχή του Κόλπου μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να στείλει δύναμη κρούσης με πολεμικά πλοία, της οποίας ηγείται το αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln, ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος και 1.500 στρατιώτες ως προειδοποίηση προς την Τεχεράνη . Αργότερα ανακοινώθηκε ότι στην δύναμη αυτή θα προστεθούν συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot και το πολεμικό μεταγωγικό πλοίο Arlington.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: