Οι γυναίκες χάνουν ύπνο εξαιτίας του ροχαλητού του συντρόφου, σύμφωνα με έρευνα (και 4 tips για να κοιμηθείς πιο εύκολα)

 

Μία στις τρεις γυναίκες λέει ότι ξυπνά κάθε βράδυ, συγκριτικά με δύο στους δέκα άντρες, ενώ οι μισές γυναίκες υποστηρίζουν ότι στερούνται ύπνου σε μόνιμη βάση. Οι ερευνητές έλαβαν ποικίλες απαντήσεις όταν ρώτησαν τις γυναίκες γιατί δεν κοιμούνταν επαρκώς, αλλά μία στις τέσσερις έριξαν το φταίξιμο στο ροχαλητό (μα τι έκπληξη!).

Διάβασε κι αυτό: 4 tips για να κοιμάσαι μέσα στη μέρα χωρίς να νιώθεις «βαριά» μετά

Το 14% είπε ότι έπρεπε να σηκώνεται μέσα στη νύχτα για τα παιδιά  ενώ το 1/3 δήλωσε ότι απλώς οι σύντροφοί τους κοιμούνται καλύτερα από εκείνες. Το πρόβλημα είναι ότι μία στις τρεις νιώθει κατάθλιψη λόγω της στέρησης του ύπνου. «Είναι λογικό που οι άντρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές ανάγκες στον ύπνο. Είμαστε διαφορετικοί οργανισμοί. Οι ορμονικές αλλαγές λόγω περιόδου, εγκυμοσύνης και εμμηνόπαυσης είναι τεράστιες», τονίζει η ειδικός ύπνου, Stephanie Romiszewski.

Τι να κάνεις αν θες να κοιμηθείς (που θέλεις)

Μην κάνεις focus στο ροχαλητό

Όσο δύσκολο και αν σου ακούγεται, προσπάθησε να μη σκέφτεσαι αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή και συγκεντρώσου σε κάτι άλλο.

Ωτοασπίδες

Η μαγική λύση που απομακρύνει όλους τους ήχους ενώ κοιμάσαι. Το μόνο αρνητικό είναι ότι μπορεί να μην ακούσεις οτιδήποτε άλλο συμβεί, αλλά θα το ακούσει το ταίρι σου (εκτός αν ροχαλίζει τόσο βαριά).

Άκου μουσική

Μπορείς να βάλεις ακουστικά και να ακούσεις τη μουσική που σε φτάνει στο σημείο της χαλάρωσης ή να έχεις ανοιχτή την τηλεόραση να κάνει κύματα (το λεγόμενο λευκό θόρυβο) που ενδείκνυται και όταν θες να κοιμίσεις το μωρό.

Πες του να πάει σε γιατρό

Από κάποιο σημείο και μετά, το ροχαλητό μπορεί να είναι αναπνευστικό πρόβλημα. Ζήτησέ του να δει γιατρό, κυρίως για λόγους υγείας και δευτερευόντως επειδή χάνεις τον ύπνο σου.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: