«Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» στο Άγιο Όρος (trailer)

Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 15:00, στον ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» στο Άγιο Όρος.

Λίγες μέρες πριν το Πάσχα, ο Στέλιος αποφασίζει να επισκεφτεί ένα μέρος ονειρικό, μεταξύ γης και ουρανού, περιτριγυρισμένο από αμπέλια, δέντρα, οπωρώνες και πανέμορφα κτίσματα. Από τη Θεσσαλονίκη κατευθύνεται στην Ουρανούπολη και τελικό προορισμό τη Χερσόνησσο του Άθω, το Άγιο Όρος.

Στο Κελί της Ιεράς Μονής Μυλοποτάμου συναντά τον αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους, τον μοναχό Επιφάνιο τον Μυλοποταμινό. Μαζί περιηγούνται στις κουζίνες, στα αμπέλια και στα κελάρια και μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, συζητούν για τη γαστρονομία και τα έθιμα. Η επίσκεψη του Στέλιου συμπίπτει και με τον αγιασμό των φημισμένων αμπελιών της Μονής και δοκιμάζουν τα φρέσκα κρασιά της φετινής σοδειάς. Στην κουζίνα της Μονής, φτιάχνουν έναν σιμιγδαλένιο χαλβά, από τον οποίο ο Στέλιος εμπνέεται μια ασυνήθιστη συνταγή, ένα μοναδικό νηστίσιμο έδεσμα.

Στο εργαστήριο, ο Στέλιος φτιάχνει έναν σιμιγδαλένιο χαλβά με λάδι, που τον τυλίγει σε φύλλο κρούστας, δημιουργώντας μια πρωτότυπη εκδοχή ενός πεντανόστιμου ατομικού χαλβαδένιου γλυκού. Επιπλέον, φτιάχνει και μία φανουρόπιτα με γλυκό κόκκινο κρασί και αρώματα από μπαχαρικά και πορτοκάλι. Η γνώριμη σε όλους πίτα που φτιάχνεται με τα πιο απλά υλικά. Δύο ιδανικά γλυκά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, που μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο.

Παρουσίαση: Στέλιος Παρλιάρος
Επιμέλεια-Οργάνωση: Τίνα Παπαδέλλη
Μουσική τίτλων: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: