«Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» στην Καβάλα (trailer+photos)

Το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 15:00, στον ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» στην Καβάλα.

Ο Στέλιος αποφασίζει να αναζητήσει την ιστορία του κουραμπιέ στην πόλη που τον προσφέρουν όλο τον χρόνο. Μπαίνει σε ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια της περιοχής όπου φτιάχνουν τον παραδοσιακό χειροποίητο κουραμπιέ Νέας Καρβάλης με μπόλικα αμύγδαλα. 
Στη συνέχεια, αναζητά κάτι σπάνιο, ένα ασυνήθιστο και πεντανόστιμο φρούτο που παράγεται στην Ελλάδα εδώ και λίγα χρόνια. 
Το ελληνικό blueberry ή μύρτιλο είναι ένας ιδιαίτερος καρπός που ευδοκιμεί σε ένα χωριό κοντά στη Δράμα. Αποχαιρετώντας την πόλη, βρίσκεται καλεσμένος σε ένα σπίτι με μια παρέα γυναικών που έχουν απορίες για την παρασκευή του γαλακτομπούρεκου κι έτσι ο Στέλιος φοράει την ποδιά του και αναλαμβάνει δράση στην καβαλιώτικη κουζίνα.
Φορτωμένος με μύρτιλα και κουραμπιέδες επιστρέφει στο εργαστήριο με εξαιρετικά δημιουργική διάθεση και μεταμορφώνει τα δυο υλικά όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί.
Φτιάχνει μια τάρτα με τη βουτυράτη, μαλακή ζύμη του κουραμπιέ που τη γεμίζει με βελούδινη και απαλή κρέμα που ξεχειλίζει από άρωμα αμυγδάλου, αφού την εμπλουτίζει με σουμάδα. Ένα πανεύκολο γλυκό για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη γεύση κουραμπιέ όλο τον χρόνο.
Τα ελληνικά, ζουμερά μύρτιλα τα συνδυάζει με μια δυνατή σοκολάτα. Φτιάχνει ένα λαχταριστό και υγρό σοκολατένιο φοντάν, που εντυπωσιάζει τόσο με τη γεύση του όσο και με την εμφάνισή του, αφού στολίζεται με φρέσκα μύρτιλα.
Παρουσίαση: Στέλιος Παρλιάρος
Επιμέλεια-Οργάνωση: Τίνα Παπαδέλλη
Μουσική τίτλων: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: