Οι Γερμανοί θέλουν "κυνηγούς κεφαλών"

Οι Γερμανοί θέλουν "κυνηγούς κεφαλών"Με τίτλο «Ανίκανοι εφοριακοί» το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρθηκε τη Δευτέρα στο θέμα της φοροδιαφυγής στην , επικαλούμενο την έκθεση κόλαφο του ΔΝΤ και της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Οι ελληνικές εφορίες δεν είναι ικανές και δεν θέλουν να εισπράξουν ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών οφειλών. Στο αποτέλεσμα αυτό καταλήγουν ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια εσωτερική έκθεση. Οι ελεγκτές συστήνουν για αυτό το λόγο μεγάλο μέρος των φορολογικών ελέγχων να οργανωθούν ως ημικρατικές επιχειρήσεις» έγραψε το περιοδικό, σημειώνοντας: «Μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει άμεσα να προσληφθούν 200 και μέχρι το τέλος του 2014, 500 ιδιωτικοί ελεγκτές. Διότι τα φορολογικά έσοδα που εισπράχθηκαν από τους κρατικούς ελεγκτές κινούνται 50% κάτω από τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα».

Το Spiegel επεσήμανε ότι «εισπράχθηκαν μόνο 1,1 αντί 2 δις τον προηγούμενο χρόνο» ενώ «για το 2013 η Αθήνα υπολογίζει μια μικρή μόνο αύξηση».

Οπως μετέδωσε η Deutsche Welle, το δημοσίευμα του Spiegel υπογράμμισε ότι και οι ειδικές υπηρεσίες που έχουν συσταθεί είναι αναποτελεσματικές, ενώ κατέληξε: «Ακόμα μια κατηγορία: 130 εφοριακοί, οι οποίοι έβγαλαν στο εξωτερικό, καλύφθηκαν από συναδέλφους τους. Επιπλέον, πολλοί υπάλληλοι κρίθηκαν ανεπαρκείς και μεγάλοι σε ηλικία».

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: