Οι…Έλληνες του Copa Africa

Πρεμιέρα από σήμερα (και μέχρι τις 5/2) στα γήπεδα της Γκαμπόν για την 31η διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με την συμμετοχή των κορυφαίων ονομάτων του Αφρικανικού ποδοσφαίρου και με Ελληνικό χρώμα.Η Γκαμπόν κλήθηκε να φιλοξενήσει την εφετινή διοργάνωση
του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής, παρότι αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Λιβύη. Όμως η εμπόλεμη κατάσταση στη χώρα άλλαξε τα δεδομένα.
Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από 2 χρόνια με τον ιό Έμπολα να υποχρεώνει τους διοργανωτές να την μεταφέρουν από το Μαρόκο στην ισημερινή Γουινέα. Με Ελληνικό χρώμα θα είναι και αυτό το Κόπα Άφρικα, αφού 8 ποδοσφαιριστές από την Superleague θα είναι παρόντες στα 4 γήπεδα της Γκαμπόν: ο Ουαρντά (Αίγυπτος-Παναιτωλικός), ο Εμποκού (ΛΔ Κογκό-Παναθηναϊκός), ο Γουακάσο (Γκάνα-Παναθηναϊκος), Κουλιμπαλί (Μάλι-Παναθηναϊκός), ο Ντα Κόστα (Μαρόκο-Ολυμπιακός), Ρομαό (Τόγκο-Ολυμπιακός), και οι Ζεζίνιο – Τόνι Σίλβα (Γουινέα Μπισάου-Λεβαδειακός). Υπάρχουν 4 ακόμη που έχουν «δεσμούς με το Ελληνικό ποδόσφαιρο: ο Ντοσεβί (Τόγκο), ο Γιαταμπαρέ (Μάλι), αμφότεροι από τον Ολυμπιακό, ο Μενσά (Γκάνα), που έκανε προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό το 2009 (δεν υπήρξε θέση ξένου και δεν υπέγραψε στους «πράσινους» και κυρίως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, που θα κάθεται στον πάγκο της εθνικής Αιγύπτου και θα κάνει τους φίλους του Άρη να τον αναπολούν.

Πηγή: athlitikotetradio.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: