Οι Έλληνες φοβούνται για τις καταθέσεις τους και αγοράζουν αυτοκίνητα και τηλεοράσεις

Οι Έλληνες φοβούνται για τις καταθέσεις τους και αγοράζουν αυτοκίνητα και τηλεοράσεις

Αντί να ρισκάρουν τις οικονομίες τους λόγω της οικονομικής κρίσης και της πιθανότητας αλλαγής νομίσματος ή ενός κουρέματος καταθέσεων, μερικοί πολίτες αγοράζουν μεγάλης αξίας όπως κοσμήματα, συσκευές και αμάξια τα οποία μπορεί να κρατήσουν καλύτερα την τους σε βάθος χρόνου.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στη Ρωσία προς το τέλος του 2014 όταν έπεσε κατακόρυφα το ρούβλι. Οι Ρώσοι πολίτες επισκέπτονταν αντιπροσωπείες ακριβών αυτοκινήτων πριν γίνει η ανατίμηση λόγω της ισοτιμίας.

Οι αναφορές δείχνουν πως συσκευές, αυτοκίνητα και κοσμήματα βρίσκονται σε μεγάλη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στο πρώτο εξάμηνο του 2015 επέδειξαν άνοδο της τάξεως του 15% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι μεγάλες τηλεοράσεις βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση, με πολλές πωλήσεις στην αλυσίδα Κωτσόβολος, η οποία ανήκει στη «Λονδρέζικη» Dixons Carphone. H εταιρία ανέφερε αύξηση εσόδων αυτή την εβδομάδα, γυρνώντας σε κερδοφορία.

Οι Έλληνες, βέβαια, όπως αναφέρει το QZ, έχουν όριο στο πόσα μπορούν να αγοράσουν. Μερικές εταιρίες ή πωλητές αναφέρουν, επίσης πως θέλουν να κρατήσουν λίγο stock, ενώ η Dixons ανέφερε πως η αύξηση πωλήσεων δεν θα κρατήσει και πολύ οπότε έχει πλάνα «για κάθε περίπτωση».

Πηγή: newmoney

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: