Οι έξυπνες κινήσεις της Μακένζι Μπέζος και το προγαμιαίο συμβόλαιο που μπορεί να αποβεί μοιραίο

Το διεθνές τζετ σετ και η παγκόσμια οικονομική ελίτ ταρακουνήθηκε συθέμελα στην είδηση ότι ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος και η σύζυγός του Μακένζι παίρνουν διαζύγιο. Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί για αυτή την απόφαση την οποία κοινοποίησε ο ίδιος ο Μπέζος αλλά και την σχέση του με την παρουσιάστρια Λόρεν Σάντσες.

Ωστόσο εκτός από το gossip της όλης ιστορίας, το διαζύγιο ενδέχεται να έχει και μία καθαρά οικονομική-επιχειρηματική πλευρά και αυτό έχει να κάνει με τις προθέσεις της Μακένζι Μπέζος να διεκδικήσει τη μισή περιουσία του πρώην συζύγου της. Αν συμβεί αυτό αυτομάτως η Μακένζι Μπέζος θα γίνει η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κυνικά αναφέρουν ότι η Μακένζι επένδυσε στο γάμο της με τον Μπέζος. Και αυτό γιατί παντρεύτηκαν το 1992 όταν όλα αυτά δεν υπήρχαν. Μαζί ίδρυσαν την Amazon και καθόλη τη διάρκεια του κοινού τους βίου αυτά τα 25 χρόνια απέκτησαν μία πληθώρα ακινήτων και περιουσίας ανά τις ΗΠΑ.

Έτσι η Μακένζι μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου μπορεί να επιλέξει να παίξει σημαντικότερο ρόλο στην Amazon ή ενδέχεται, απλώς, να πουλήσει τις μετοχές της στον πρώην συμβίο της και να δει τον τραπεζικό της λογαριασμό να… εκτοξεύεται.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Ουάσινγκτον, όπου ζει η οικογένεια και εδρεύει η εταιρεία, όποιο περιουσιακό στοιχείο αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του γάμου πρέπει να μοιραστεί εξ ημισείας. Η Amazon και η κοινή τους περιουσία, ύψους 137 δισεκατομμυρίων, αποκτήθηκε μετά το γάμο.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν το ζευγάρι είχε υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, πράγμα το οποίο θα άλλαζε τα δεδομένα. Δεν είναι, επίσης, γνωστό το εάν η αίτηση του διαζυγίου θα κατατεθεί στην Ουάσινγκτον ή σε κάποια άλλη πολιτεία με διαφορετική νομοθεσία.

Σε περίπτωση που δεν έχουν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, ο Μπέζος μπορεί να υποχρεωθεί να πουλήσει ή να μεταφέρει τις μισές μετοχές του. Η Μακένζι Μπέζος, λοιπόν, έχοντας στα χέρια της τις μισές μετοχές του πρώην άντρα της, θα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει στο διοικητικό συμβούλιο και να επιφέρει αλλαγές.

Ο Τζεφ Μπέζος έχει στην κυριότητά του το 16% των μετοχών του διαδικτυακού «κολοσσού». Ανάλογα με το τι θα επιλέξει η Μακένζι Μπέζος μπορεί να πρέπει να δώσει το 8% στην πρώην γυναίκα του και έπειτα να αναμένει τις κινήσεις της.

(?)

Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: