Οι έξι λόγοι για τους οποίους σε τσιμπάνε τα κουνούπια και δεν το ξέρεις

Μπορεί να αγαπάμε και να λατρεύουμε το καλοκαίρι από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου και να ανυπομονούμε γι” αυτό και για τα κοκτέιλ στην αμμουδιά, όσο τίποτα άλλο, όμως υπάρχει και κάτι που μας κάνει να το μισούμε απίστευτα.

Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, αναφερόμαστε στα κουνούπια και σε αυτό το εκνευριστικό τριβέλισμα που ακούς μέσα στα αυτιά σου κάθε φορά που είσαι έτοιμη να κοιμηθείς. Εφιάλτης! Το ακόμη πιο εκνευριστικό βέβαια είναι, πως όσο προσπαθείς να τα αποφύγεις, τόσο περισσότερο μαζεύονται γύρω σου και αρχίζουν το πάρτι.

Μάθε λοιπόν, πως πολλές φορές ευθυνόμαστε εμείς που τα κουνούπια δεν ξεκολλάνε από πάνω μας και παρακάτω θα δεις 6 λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

#1. Ιδρώνεις πολύ
Αυτές οι μικροσκοπικές οχλήσεις έλκονται από το γαλακτικό οξύ, την αμμωνία και το ουρικό οξύ. Όλα αυτά δηλαδή που βρίσκονται στον ιδρώτα σου. Τα κουνούπια βρίσκουν το γαλακτικό οξύ απίστευτα ελκυστικό, και αν απλά γυμναστείς, οι πιθανότητες είναι ότι η ένωση (του ιδρώτα) θα δημιουργηθεί στους μύες σου. Επιπλέον, η άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτερη αναπνοή, και τα έντομα αγαπούν όλο αυτό το διοξείδιο του άνθρακα που σε περιβάλλει.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, γενικά, τα κουνούπια προσελκύονται περισσότερο από τους μεγαλύτερους ανθρώπους, οι οποίοι εκκρίνουν και περισσότερο CO2. Τα κουνούπια ακολουθούν τα ίχνη διοξειδίου του άνθρακα στην πηγή τους, και γι” αυτό ορισμένες εταιρείες πωλούν λαμπτήρες διοξειδίου του άνθρακα για να τα προσελκύσουν και να τα παγιδεύουν.

#2. Φοράς σκούρα ρούχα
Οι έρευνες δείχνουν ότι τα κουνούπια προσελκύονται περισσότερο από τα πιο σκούρα χρώματα. Μπορούν να δουν και να χρησιμοποιήσουν την όραση τους για τον εντοπισμό στόχων από απόσταση και οι άνθρωποι που φορούν σκούρα ρούχα βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο.
Οι ειδικοί λένε ότι τα κουνούπια βασίζονται στην όραση για να βρουν τους στόχους τους, ακόμη και τη νύχτα, και ότι μπορούν να εντοπίσουν τα σκούρα ρούχα ευκολότερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι συμβουλεύουν να φοράς φωτεινά χρώματα το σούρουπο, αν πρόκειται να είσαι έξω.

#3. Μπύρα & άλλα αλκοολούχα ποτά
Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι όταν απολαμβάνεις μια κρύα μπύρα σε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, τα κουνούπια προσελκύονται ακόμα περισσότερο; Μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι η ίδια η μπύρα που τα προσελκύει, αλλά η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος που προκαλεί το αλκοόλ, σύμφωνα με μια μικρή μελέτη που διεξήχθη το 2002 από το Τμήμα Βιοϊατρικής της Ιατρικής Σχολής του Toyama Medical and Pharmaceutical University στο Sugitani της Ιαπωνίας.
Φυσικά, κάθε είδος αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος, οπότε είναι αυτονόητο πως κάθε φορά που σχεδιάζεις να πιείς οποιοδήποτε τύπο αλκοολούχου ποτού το βράδυ -κατά τους θερμότερους μήνες του έτους- θα πρέπει να φοράς ελαφρύτερο ρουχισμό, αλλά να έχεις βάλει και κάποιο είδος απωθητικού.

#4. Αλμυρά και γλυκά τρόφιμα
Ορισμένα τρόφιμα που τρως μπορούν επίσης να σε κάνουν πιο ελκυστική στα κουνούπια, όπως για παράδειγμα οι φέτες αβοκάντο στην κορυφή της σαλάτας σου. Τα έντομα μπορούν, δυστυχώς, να μυρίσουν αλμυρά σνακ, απολαυστικά γλυκά και άλλα καλούδια στο δέρμα, που μας κάνουν ακόμα πιο ελκυστικές. Η κατανάλωση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο αυξάνει επίσης την ποσότητα γαλακτικού οξέος που παράγει ο οργανισμός, πράγμα που σημαίνει ότι αν περάσεις το απόγευμα τρώγοντας τρόφιμα, όπως τα αράπικα φιστίκια ή πατατάκια δημιουργείς τον ιδανικό στόχο για τα κουνούπια.

#5. Βακτήρια
Τα κουνούπια αγαπούν επίσης τα βακτηρίδια και εμείς τείνουμε να έχουμε πολλά από αυτά που συγκεντρώνονται στο δέρμα μας. Μπορεί να μην ξέρουμε ότι είναι εκεί, σίγουρα όμως βρίσκονται.

#6. Εγκυμοσύνη
Έρευνες έχουν δείξει ότι όσες είναι έγκυος τείνουν να προσελκύουν δύο φορές περισσότερα κουνούπια από τις γυναίκες που δεν είναι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι έγκυες γυναίκες γενικά έχουν υψηλότερη θερμοκρασία σώματος και εκπνέουν επίσης περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Φυσικά, εάν είσαι έγκυος, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνετε γι” αυτό, εκτός από το να κάνεις τον εαυτό σου λιγότερο ελκυστικό για τα έντομα με άλλους τρόπους, όπως να φοράτε ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Πηγή: queen.gr

seleo.gr-Ygeia

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: