Οι εξεγερμένοι στο Ιράκ κατέλαβαν πόλεις στην επαρχία Ντιγιάλα

Οι εξεγερμένοι στο Ιράκ κατέλαβαν πόλεις στην επαρχία Ντιγιάλα

Οι εξεγερμένοι κέρδισαν περισσότερο έδαφος στη διάρκεια της νύκτας στο Ιράκ, καθώς κινήθηκαν προς δύο πόλεις στην ανατολική επαρχία Ντιγιάλα αφού οι δυνάμεις ασφαλείας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους σ” αυτές.
Πηγές στις δυνάμεις…
ασφαλείας έκαναν γνωστό πως οι πόλεις Σααντίγια και Τζαλάουλα έπεσαν στα χέρια των εξεγερμένων, όπως και αρκετά χωριά στα όρη Χιμρίν, τα οποία αποτελούν από καιρό κρησφύγετο των ανταρτών.
Δυνάμεις των κούρδων μαχητών (πεσμεργκά) ανέπτυξαν ενισχύσεις στην Τζαλάουλα για την ασφάλεια των γραφείων των πολιτικών κομμάτων τους πριν από την άφιξη των εξεγερμένων στην πόλη. Δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσά τους.
Το ιρακινό πυροβολικό άνοιξε πυρ εναντίον της Σααντίγια και της Τζαλάουλα από τη γειτονική πόλη Μουκνταντίγια, με αποτέλεσμα δεκάδες οικογένειες να διαφύγουν προς το Χανικίν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, δήλωσαν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατάλαβαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τη βόρεια πόλη της Μοσούλης και έκτοτε προχωρούν νότια με κατεύθυνση τη Βαγδάτη, πολεμώντας εναντίον της υπό τους σιίττες ιρακινής κυβέρνησης.

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: