Οι (ευτυχισμένες) σχέσεις παχαίνουν

H μελέτη αυτή του πανεπιστημίου Central Queensland, στη Αυστραλία, έδειξε ότι παρόλο που οι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέσεις έχουν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ζυγίζουν περισσότερο από εκείνους που είναι ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την Stephanie Schoeppe, επικεφαλής της έρευνας, ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να είναι ότι άπαξ και μπεις σε μια σχέση, δε νιώθεις πια την ανάγκη να εντυπωσιάσεις δυνητικούς συντρόφους.

Όταν δεν έχεις ανάγκη να δείχνεις ελκυστικός απέναντι σε κάποιον, νιώθεις πιο άνετα να τρως περισσότερο ή να ενδίδεις πιο πολύ σε φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη και ζάχαρη. Παρόλο που το άραγμα στον καναπέ για ταινίες, αγκαλιά με ποπ κορν και πίτσες θα μπορούσε να είναι μια ακόμα καλή εξήγηση για το ότι τα ζευγάρια έχουν περισσότερα κιλά από τους singles, σύμφωνα με αυτή την έρευνα, οι ευθύνες δεν πρέπει να αποδοθούν στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Για την ακρίβεια οι άνθρωποι σε σχέση καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ενώ απέχουν από το fast food, το αλκοόλ και τα τσιγάρα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός λόγος θα μπορούσε να είναι ότι τα ζευγάρια τρώνε περισσότερο από όλων των ειδών τις τροφές μαζί.

Μία έρευνα είναι μην την πάρεις τις μετρητοίς. Να είσαι ευτυχισμένη και σε αγαπάς, αυτό να το θυμάσαι.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: