Οι editors του Ladylike απαντούν: »Πώς επηρέασε το στιλ μας το Beverly Hills 90210»;

Διάβασε ακόμη:

Με ποιον θα εμπλεκόταν συναισθηματικά η Kelly (πάντα με απασχολούσαν τα τερτίπια της Kelly, λόγω συνωνυμίας); Μήπως η Brenda θα επέστρεφε στη σειρά (κλάμα όταν την έδιωξαν από το show). O David και η Donna θα ήταν για πάντα μαζί ή η Valerie θα δολοπλοκούσε εναντίον τους;

Όλα αυτά τα «καθημερινά» προβλήματα που έχουν οι teenagers, εγώ και οι φίλες μου (και εκατομμύρια ακόμη τηλεθεατές ανά τον κόσμο), ήμασταν απίκο, κάθε εβδομάδα, για να παρακολουθήσουμε με κομμένη την ανάσα.

Δες ακόμη:

Δεν θα ξεχάσω ποτέ όμως, ένα πράγμα: την πρώτη στιγμή που είδα τα looks της Donna και της Kelly. Ήταν στην 1η σεζόν και θυμάμαι χαρακτηριστικά το Chanel κοστούμι που φορούσε η τελευταία. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι μια 16χρονη είχε το «θράσος» να υποστηρίξει ένα ladylike ύφους κοστούμι, σαν αυτά του γνωστού γαλλικού οίκου, που συνήθως φορούσαν γυναίκες των 40 και άνω, και η έφηβη Kelly έβαλε απλά μια μέρα στο σχολείο.

Από τότε, η μόδα της σειράς, εμμονή. Τα crop tops της Donna, τα μαύρα βελούδινα καπέλα της Brenda, το απόλυτα γυναικείο στιλ της Kelly, μέχρι και τα εκπληκτικά bowling shirts και κοσμήματα του David ήταν στοιχεία που ακόμα τώρα δεν μπορώ να ξεπεράσω.

Με την αναβίωση των ηθοποιών του show, σε μια νέα σειρά (κάνει πρεμιέρα σήμερα στην Αμερική και έρχεται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη, αποκλειστικά από την Fox Life), εδώ στο γραφείο κουβεντιάζαμε για τις αγαπημένες μας στιγμές του Beverly Hills. Μιλώντας για το ’90s-’00s στιλ των χαρακτήρων του show, έκανα την εξής ερώτηση στα κορίτσια: «Ποιας το στιλ ήταν το αγαπημένο σας;».

Οι απαντήσεις της καθεμίας ευθύς παρακάτω και μπορείς να δεις πώς ο κάθε χαρακτήρας του show επηρέασε το στιλ της κάθε editor του Ladylike με διαφορετικό τρόπο.

Λία – Clare & Brenda

 

«Το «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» παιζόταν τη δεκαετία που εγώ φοίτησα σε όλο το δημοτικό, το γuμνάσιο και την Α” Λυκείου. Χρόνια που στην αρχή το στιλ μου καθοριζόταν από το γούστο της μαμάς μου (που μας έπαιρνε ασορτί φούτερ με την αδερφή μου λες κι είμαστε δίδυμα αν και με περνά 15 μήνες) και αργότερα από τη δική μου άγουρη προσωπικότητα που φορούσε ό,τι έβλεπε γύρω της χωρίς καμία αίσθηση του τι μου πάει και τι όχι. Φυσικά η σειρά έπαιξε το ρόλο της. Όχι φυσικά ότι φόρεσα ποτέ σακάκι στο σχολείο αλλά και μαλλιά τοστιέρα έκανα, σαν τη Clare, και τσόκερ φόρεσα σαν εκείνη και τη Brenda και το φλοράλ φορεματάκι μου με t-shirt από μέσα και αρβυλάκια. Συμπεραίνω πως με τίποτα δεν θα μπορούσα να επηρεαστώ παρά από κάτι τέτοιους χαρακτήρες λίγο πιο ροκ του Μπέβερλι. Το καθωσπρέπει στιλ της Donna ή της Kelly δεν μπορούσα να το υποστηρίξω με τίποτα και ευτυχώς που δεν ήθελα γιατί ούτε θέλω να με φανταστώ με κολλητά μίνι φορέματα στο γuμνάσιο. Δεν θα ήταν έτοιμος ο κόσμος για εμένα.»

Kλέλια – Kelly & Donna

 

«Το Beverly Hills με καθόρισε σε πολλά επίπεδα. Καταρχάς, το είχα συνδεδεμένο με τον μεγάλο σεισμό του ’99 κι αυτό τα λέει όλα. Ποιος να ξεχάσει τη σκηνή στην παραλία, όπου η Kelly είχε πάρει τη θέση του ναυαγοσώστη (;) και έγραφε στο ημερολόγιό της; Και μιλώντας για την Kelly, νομίζω ότι το minimal- yet- interesting στιλ της είναι ο καμβάς με τον οποίο ξεκινάς. Απλό ψηλόμεσο τζιν (μέχρι το λαιμό), μονόχρωμα μπλουζάκια και backpacks. Δεν μπορώ όμως να μην παραδεχτώ ότι πάντα μου άρεσε η Donna, γιατί ήταν γλυκούλα και αφελής και φορούσε λίγο παραπάνω χρωματάκι από τις άλλες, όπως και τζιν σορτς. Βλέπεις σήμερα αποσπάσματα από τη σειρά και είναι σαν να βλέπεις μία κλασική μέρα στο γραφείο το 2019. Ελπίζω όσες ήταν τότε στην εφηβεία τους, να μην πέταξαν τα ρούχα από την ντουλάπα, πιστεύοντας ότι «σιγά μην κάνει η μόδα τέτοιο κύκλο»!»

Δήμητρα – Λίγο από όλες, αλλά κυρίως Dylan

 

«To »Βeverly Hills 90210» είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την παιδική μου ηλικία, όποτε και άραζα παρέα με την αδερφή μου στον καναπέ και παρακολουθούσαμε μαζί όλα τα επεισόδια. Τη λάτρευα αυτή τη σειρά, πρώτον γιατί ήμουν πιτσιρίκι και βλέποντάς την ένιωθα ότι έμπαινα για λίγο στον κόσμο των πιο μεγάλων (πάντα ήθελα να μεγαλώσω γρήγορα) και δεύτερον γιατί πέραν των ιστοριών της (πόσα μπλεξίματα πια), είχε πολύ στιλιστικό ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω το στιλ ενός ή μίας εκ των ηρώων. Ο κάθε πρωταγωνιστής είχε το δικό του ενδιαφέρον για εμένα. Μου άρεσε τόσο το ladylike στιλ της Kelly, με τις πέρλες της, τα ρομαντικά φορέματά της, τα oversized blazers και τον καθωσπρεπισμό της, όσο και τo πιο rock and grunge στιλ της Brenda με τα leather jackets, τις αρβύλες της και τα καρό πουκάμισα. Παρόλο που δεν θαύμαζα ποτέ την Donna, οφείλω να ομολογήσω πως κι εκείνη είχε το στιλιστικό ενδιαφέρον της, όταν φορούσε τα maxi floral φορέματά της, τις σαλοπέτες της, τα ζιβάγκο συνδυασμένα με boyfriend jeans. Kαι μπορεί από τα κορίτσια της παρέας να μην μπορώ να ξεχωρίσω μία, από τα αγόρια όμως μια χαρά μπορώ και πάντοτε μπορούσα άλλωστε. Θα κλείσω με τον μοναδικό Dylan και το στιλ που θέλαμε να έχουν όλα τα αγόρια μας τότε, αλλά κανείς τους φυσικά δεν το πετύχαινε. Κανένας άλλος δεν έδειχνε τόσο cool όσο ο Dylan μέσα στα denim to denim looks του. A, ρε Luke Perry».

Βιβή – Donna

«Μπορεί να μην καταλάβαινα πόσο με επηρέαζε όταν το παρακολουθούσα (αυτό το κατάλαβα πολύ αργότερα, όταν καθόμουν να το ξαναδώ),  όμως το «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» έβαλε κι αυτό το λιθαράκι του στο εφηβικό στυλ μου (όσο δεν το έβαζε η μαμά μου ή οι τάσεις που έβλεπα στο Super Κατερίνα). Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα μακριά φλοράλ φορέματα της Donna Martin (άσε στην άκρη τον κακομαθημένο χαρακτήρα της), τα ψηλόμεσα παντελόνια με τα λευκά T-shirts και τη ζώνη, τα επικά chokers (συνδυασμένα με το αντίστοιχο μαλλί) , τα oversized σακάκια και πουκάμισα, τις ψηλές κάλτσες με κλειστά παπούτσια και γενικά το ανδρόγυνο στυλ- που απλά μεγαλώνοντας άρχισα να λατρεύω φανατικά. Αυτά που δεν έγιναν ποτέ αγαπημένα μου και δεν φόρεσα ποτέ μου- δεν ξέρω γιατί- ήταν τα crop tops.»

Μίνα – Brenda

«Ο χαρακτήρας που με επηρέασε περισσότερο στιλιστικά στο Beverly Hills ήταν η Brenda. Δεν μπορούσα καθόλου να ταυτιστώ με το κακομαθημένη princess στιλ της Donna και το κάπως πιο ρομαντικογλυκούλι της Kelly. Η Brenda φορούσε συχνά τζιν και μπότες, δερμάτινα τζάκετ, ζώνες με αγκράφες, grunge καρό πουκάμισα, κορμάκια μπαλέτου, 70ς prairie tops με beatnik γυαλιά, είχε συχνά ανδρόγυνα στοιχεία (βλ. boyfriend σακάκια, before they were cool) και τα πιο «βραδινά» looks της ήταν μινιμαλιστικά σε σχέση με των υπολοίπων. Επίσης είχε τα πιο ωραία μαλλιά. Ήταν στιλιστικά η πιο badass από όλες και ενώ σαν χαρακτήρας δεν ήταν συμπαθής σε πολλά κορίτσια της ηλικίας μου τότε (ήμουν αρχές λυκείου όταν πρωτοπαίχτηκε), εμένα ήταν η αγαπημένη μου.»

Κέλλυ – David

 

«Αν και μέχρι σήμερα φοράω chokers, λόγω Brenda (και γενικά όλων των κοριτσιών του καστ), ο χαρακτήρας που το στιλ του μου έκανε πραγματικά εντύπωση από τότε, και που ακόμα και σήμερα βρίσκω stylish, είναι αυτό του David Silver (Brian Austin Green). Τον πρόσeξα πραγματικά μετά την 3η σεζόν -τότε νομίζω ότι κουρεύτηκε- και όταν άρχισε να το «παίζει» μουσικός παραγωγός που σημαίνει ότι «κόπιαρε» το στιλ των μουσικών της εποχής (βλ. McHammer, Tony Toni Tone). Τα oversized πανωφόρια, τα κουμπωμένα μέχρι πάνω πουκάμισα, τα t-shirts με την παχιά λαιμόκοψη και φυσικά τα αξεσουάρ όπως οι κρίκοι στ” αυτιά και οι αλυσίδες στον λαιμό, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το στιλ μου μέχρι και σήμερα. Λες γι” αυτό να φοράω συνέχεια ανδρικά ρούχα; Το έκανε το θαύμα του ο David.»

Κεντρική Φωτογραφία:  Pictorial Press Ltd / Alamy Stock Photo

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: