Οι Dolce & Gabbana ακύρωσαν το προγραμματισμένο fashion show στη Σανγκάη λόγω ρατσισμού

Το video κατέβηκε από το Weido πριν συμπληρώσει 24 ώρες, παρ” όλα αυτά τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησαν να το πάρουν είδηση και να το αναπαράξουν, σχολιάζοντάς το αρνητικά.

 

Ο λογαριασμός στο Instagram @diet_prada που συνηθίζει να θίγει τέτοιου είδους θέματα που αφορούν στον κόσμο της μόδας δημοσίευσε ένα post με εριστικό σχολιασμό για το συμβάν από τον προσωπικό λογαριασμό του Stefano Gabbana, ο οποίος δηλώνει ότι χάκαραν το προφίλ του.

Φυσικά, ο ιταλικός οίκος αναγκάστηκε να ακυρώσει το show και να ενημερώσει τους καλεσμένους του την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, celebrities από την Κίνα, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι, δήλωσαν ότι δε θα παρευρεθούν, αναφέροντας ότι ο σεβασμός για την πατρίδα τους είναι πάνω απ” όλα.

Το hashtag #BoycottDolce, το οποίο ξεκίνησε αμέσως μετά την δημοσίευση του video στο Weido έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου με πολλούς να θυμούνται και το παλαιότερο συμβάν με τους Dolce & Gabanna με την καμπάνια #DGLovesChina, που θεωρήθηκε από πολλούς ως προσβολή στο Πεκίνο, καθώς παρουσιάζεται ως μία υπανάπτυκτη πόλη.

«Λυπούμαστε πολύ για την τυχόν δυσφορία που προκλήθηκε από μη εξουσιοδοτημένες θέσεις. Δεν έχουμε τίποτα άλλο παρά σεβασμό προς την Κίνα και τους ανθρώπους της», ήταν η δήλωση της εταιρίας για το γεγονός, την οποία δημοσίευσε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Antonio Calanni

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: