Οι δικηγόροι της Αθήνας καταδικάζουν την άνανδρη επίθεση κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ, επισημαίνει ότι «τέτοιες σκηνές βίας, εις βάρος αστυνομικού αυτή τη φορά, δεν έχουν καμία θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και δεν γίνονται ανεκτές από κανέναν μας»

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για τον συνεχιζόμενο κύκλο βίας και καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη χθεσινή επίθεση κατά αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ, επισημαίνει ότι «τέτοιες σκηνές βίας, εις βάρος αστυνομικού αυτή τη φορά, δεν έχουν καμία θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και δεν γίνονται ανεκτές από κανέναν μας, ενώ ταυτόχρονα, προκαλούν θλίψη αλλά και ανησυχία σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας που επιθυμεί τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».

Παράλληλα, ο ΔΣΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του «στον τραυματία αστυνομικό καθώς και στους οικείους του και ζητούμε από τις αρμόδιες πολιτειακές και δικαστικές Αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε πλήρη και σε βάθος διερεύνηση των γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας και την ταχεία απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτριος Βερβεσός, υπέβαλε σήμερα αναφορά ενώπιον της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας δικαστικής έρευνας για τη διακρίβωση αξιόποινων πράξεων και την απόδοση των κατά νόμο ευθυνών σε όποιους ανήκουν, σχετικώς με το περιστατικό της βίαιης επίθεσης σε βάρος αστυνομικού χθες στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Η ενέργεια αυτή του κ. Βερβεσού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεσμικής αποστολής του δικηγορικού σώματος για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της έννομης τάξης (άρθρο 5 παρ. 1α του Κώδικα Δικηγόρων).

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: