Οι διάλογοι Α.Σαμαρά-Φ.Σόϊμπλε

Οι διάλογοι Α.Σαμαρά Φ.Σόϊμπλε

Οι διάλογοι Α.Σαμαρά Φ.ΣόϊμπλεΟ τίτλος του «ΒΗΜΑτος» παραπέμπει στην «οκτωβριανή επανάσταση» του 1917 στην τσαρική Ρωσία, όταν οι μπολσεβίκοι κατέλαβαν τα «χειμερινά ανάκτορα». Δεν ξέρουμε «τι έχει στο μυαλό του» ο Σταύρος Ψυχάρης για την του 2013(ο γιός του είναι σύμβουλος του Α.Σαμαρά και βουλευτής Α’Αθήνας της )αλλά σίγουρα τα πράγματα θα είναι «εξαιρετικά δύσκολα και περίπλοκα» για τον ελληνικό λαό που πλέον βλέπει να σφαγιάζεται «εν ψυχρώ».Απο την άλλη πλευρά ο ΕΛ.ΤΥΠΟΣ(«γαλάζιων αποχρώσεων» έντυπο με ευθείες αναφορές και επιρροές στην ) συμφωνεί οτι το φθινόπωρο θα είναι «εξαιρετικά θερμό» πολιτικά και μιλά ευθέως για…εκλογές(δηλαδή επι της ουσίας «ανατροπή της συγκυβέρνησης»). Να προσθέσουμε και εμείς «το κερασάκι στην τούρτα» με ΔΥΟ αποκλειστικές πληροφορίες  μας. Η πρώτη αφορά διάλογο του Πρωθυπουργού Α.Σαμαρά με τον Γερμανό Υπουργό των Οικονομικών Φ.Σόϊμπλε(πριν απο λίγες ημέρες στην Αθήνα).
Φ.Σόϊμπλε: Το φθινόπωρο θα πρέπει να πάρετε πρόσθετα μέτρα ύψους 5 δις σε μειώσεις μισθών,συντάξεων και 20.000 άμεσες απο το δημόσιο.
Α.: Αυτά δεν μπορεί αυτή η συγκυβέρνηση να τα περάσει απο τη βουλή. Θα ανατραπεί…
Φ.Σόϊμπλε: Αυτό ειναι δικό σας πρόβλημα…
Α.Σαμαράς: Θέλετε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερο την Χρυσή Αυγή;
Φ.Σόϊμπλε: Θέλουμε αυτά που σας είπα…ο δημόσιος τομέας «έχει πολύ λίπος» και πρέπει να καεί…
Α.Σαμαράς: Επιμένω αυτό σημαίνει ανατροπή της κυβέρνησης, εαν αυτό θέλετε…
***
Η δεύτερη είδηση μας είναι οτι και Ρωσία αποφάσισαν να κάνουν «πολύ δύσκολη» και τη ζωή της Α.Μέρκελ και εκει που νομίζει οτι βαδίζει «σε εναν εκλογικό περίπατο» και μια «Γερμανική Ευρώπη», θα ανοίξει…καταπακτή.

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: