Οι δελεαστικές τιμές των νέων Dacia Sandero Streetway και Stepway

Ξεκίνησαν την εμπορική τους πορεία στην ελληνική αγορά τα νέα Dacia Sandero Streetway και  Stepway και μάλιστα με δελεαστικές τιμές. Έχουν  αυξημένη ενεργητική και παθητική ασφάλεια και εξοπλίζονται με νέους κινητήρες βενζίνης και διπλού καυσίμου (βενζίνης – υγραερίου).

Όλα σχεδιάστηκαν με βάση τις απαιτήσεις των αγοραστών. Οι Γάλλοι σχεδιαστές μελέτησαν κάθε παρατήρηση που έκαναν οι προηγούμενοι αγοραστές και βελτίωσαν όλα όσα έχουν σήμερα τα δύο μοντέλα. Από την ενσωματωμένη ψηφιακή οθόνη, το τιμόνι με χειριστήρια  cruise control , την αυτόματη ενεργοποίηση φώτων ακόμη και τη βάση για τα smartphone. Με τις τροποποιήσεις που έκαναν η προσοχή του οδηγού δεν αποσπάται. Ακόμη για  πρώτη φορά σε μοντέλο Dacia, προσφέρεται και ηλεκτρική, γυάλινη ηλιοροφή.

Εσωτερικά βελτιώθηκε σημαντικά σε όλα τα επίπεδα. Έχει ολοκαίνουργιο  ταμπλό που είναι ακόμα πιο εργονομικό. Αναβαθμισμένα είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις πόρτες και στις ταπετσαρίες. Η  κονσόλα διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών που βρίσκεται στο πάνω μέρος της.Η σύνδεση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω Bluetooth και να αξιοποιηθούν τα λογισμικά  Android Auto και Apple CarPlay για smartphone. Παράλληλα, μέσω μιας νέας εντολής στο interface του συστήματος, παρέχεται πρόσβαση σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης. Το σύστημα πολυμέσων παρέχει ενσωματωμένη λειτουργία δορυφορικής πλοήγησης και ασύρματη σύνδεση μέσω των λογισμικών Apple CarPlay και Android Auto. Το ηχοσύστημα συνδυάζεται με έξι ηχεία.

Τα νέα SANDERO STREETWAY και STEPWAY φιλοξενούν πίσω άνετα τρείς ενήλικες. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 410 λίτρα.

Και οι δύο εκδόσεις περιλαμβάνουν στο στάνταρ εξοπλισμό τους ,έξι αερόσακους, ζώνες ασφαλείας με περιοριστή φορτίου, προεντατήρες για τις ζώνες οδηγού και συνοδηγού και σύστημα κλήσης επείγουσας ανάγκης.

Εξωτερικά τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, σχήματος «Y» προσδιορίζουν την τεχνοτροπία που θα ακολουθήσει η Dacia στη νέα της σχεδιαστική ταυτότητα. Στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων υπάρχουν οι  μπροστινοί LED προβολείς που έχουν βελτιώσει την εμβέλεια της δέσμης κατά 37% και κατά 9% το εύρος, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Έχει τονισμένους τους ώμους και τους θόλους των τροχών , οι γραμμές του είναι πιο ρευστές, χάρη στην πιο αεροδυναμική τοποθέτηση του παρ-μπριζ, τη χαμηλότερη γραμμή οροφής (κατά 1 εκ.), αλλά και της κεραίας, που είναι, πλέον, τοποθετημένη στο πίσω μέρος της οροφής.

Εξαιτίας των πιο φαρδιών μετατροχίων αλλά και των μεγάλων τροχών δείχνει χαμηλότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Ωστόσο η απόσταση από το έδαφος παραμένει ίδια (133 χλστ. με φορτίο).

Στο δρόμο

Ο οδηγός βρίσκει εύκολα την ιδανική του θέση. Το κάθισμα εκτός από το μήκος (μπροστά πίσω) ρυθμίζεται και στο ύψος (+/- 35χλστ.). Αντίστοιχη ρύθμιση γίνεται και στο τιμόνι (+/- 2,1 ° και +/- 25χλστ).

Είναι τα πρώτα μοντέλα της Dacia που χρησιμοποιούν τη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα CMF του Groupe Renault που εξασφαλίζουν αυξημένη ακαμψία και στιβαρότητα. Η δομή έχει ενισχυθεί στο διαμέρισμα του κινητήρα, με νέους συνδέσμους και βάσεις στο κάτω μέρος, αλλά και στην καμπίνα των επιβατών. Οι αισθητήρες μπορούν να αναγνωρίσουν από πριν μία πλάγια σύγκρουση και να ενεργοποιήσουν έγκαιρα τους αερόσακους τύπου κουρτίνας και τους πλευρικούς, που είναι σχεδιασμένοι για την προστασία του στήθους, της κοιλιακής χώρας και του κεφαλιού των επιβατών.

Ο επιλογέας των ταχυτήτων είναι τώρα πιο κοντός ενώ το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση. Στις νέες εκδόσεις οι ελιγμοί κατά τη στάθμευση γίνονται ακόμη πιο εύκολες.

Διαθέτουν νέο εμπρός άξονα, με μπράτσα τετραγωνικής διατομής. Οι νέες βάσεις του κινητήρα ελαχιστοποιούν τους κραδασμούς που περνούν στην καμπίνα των επιβατών Η σταθερότητα έχει βελτιωθεί και το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει με στόχο την καλύτερη απόκριση του αυτοκινήτου στις στροφές..

Τα νέα Dacia χρησιμοποιούν το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT η  το  ολοκαίνουριο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων . Με το νέο αυτόματο κιβώτιο CVT (Continuously Variable Transmission), η επιτάχυνση είναι ομαλή. Οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται σχεδόν ανεπαίσθητα. Σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.0 TCe 90, επιτυγχάνεται χαμηλότερη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές του CO2 (έως — 11%).

Πρόκειται για ένα  compact crossover της γκάμας που θα ικανοποιήσει τους αγοραστές οι οποίοι δεν έχουν σκοπό να κάνουν αγορά με πολλά χρήματα.

Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

  • Ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Assist)
  • Ειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
  • Υποβοήθηση στάθμευσης: το σύστημα περιλαμβάνει τέσσερεις αισθητήρες ραντάρ εμπρός και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας
  • Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill start assist)

Οι νέοι κινητήρες των Νέων SANDERO STREETWAY & STEPWAY πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ρύπων, Euro 6D-Full, που ισχύουν από 1 Ιανουαρίου του 2021.

  • 1.0 SCe 65 (μόνο στο Νέο SANDERO STREETWAY): ατμοσφαιρικός, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.
  • 1.0 TCe 90: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο CVT.
  • 1.0 TCe 100 LPG: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, διπλού καυσίμου (βενζίνης- υγραερίου), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

H γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει σύνολα βενζίνης και διπλού καυσίμου (βενζίνης – υγραερίου), για χαμηλή κατανάλωση και ασυναγώνιστη αυτονομία έως 1.500 χλμ.

Η τιμή στη βασική έκδοση ξεκινάει από 11.980 ευρώ ενώ Renault δίνει 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

*             STREETWAY 1.0 SCe 65hp LIFE                    11.980 €

*             STREETWAY 1.0 TCe 90hp LIFE                    13.420 €

*             STREETWAY 1.0 TCe 90hp STYLE                 13.880 €

*             STREETWAY 1.0 TCe 90hp STYLE CVT        15.580 €

*             STREETWAY 1.0 TCe 100hp LIFE LPG         13.820 €

*             STREETWAY 1.0 TCe 100hp STYLE LPG      14.280 €

NEO SANDERO STEPWAY

*             STEPWAY 1.0 TCe 90hp LIFE                                         14.380 €

*             STEPWAY 1.0 TCe 90hp STYLE                      15.480 €

*             STEPWAY 1.0 TCe 90hp STYLE CVT             17.280 €

*             STEPWAY 1.0 TCe 100hp LIFE LPG              14.780 €

*             STEPWAY 1.0 TCe 100hp STYLE LPG          15.880 €

Τα Νέα SANDERO STREETWAY & STEPWAY καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, καθώς και δωρεάν οδική βοήθεια 3 ετών.

Οι δελεαστικές τιμές των νέων Dacia Sandero Streetway και Stepway gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: