Οι δανειστές σήκωσαν τον πήχη γιατί δεν ήθελαν να κλείσει η συμφωνία

Οι δανειστές σήκωσαν τον πήχη γιατί δεν ήθελαν να κλείσει η συμφωνία

Οι δανειστές σήκωσαν τον πήχη γιατί δεν ήθελαν να κλείσει η συμφωνία

Δεν έκλεισε την διαπραγμάτευση γιατί το καλό του τόπου ανέφερε ο Α. στον τηλεοπτικό σταθμό και τους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο και , σημειώνοντας πως οι πιστωτές ανέβαζαν συνεχώς τόσο τον πήχη που φάνηκε πως δεν ήθελε να συμφωνήσει.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αντιπολίτευσης όταν ήταν να κλείσει η διαπραγμάτευση, οι δανειστές μεγάλωναν το δημοσιονομικό κενό, μεγάλωναν την μπάρα ακόμα και για το αποθεματικό παρόλο που και οι ίδιοι προέβλεπαν ότι θα πάμε σε καλύτερη χρονιά, ανεβάζοντας το 200 εκατομμύρια. Δεν βοήθησαν, κουμπώθηκαν ίσως γιατί δημιουργήθηκε μια πολιτική αβεβαιότητα εφόσον υπήρχε ένα κόμμα που έλεγε πως με ένα νόμο θα τα καταργήσει όλα. Σε συνδυασμό με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ήξεραν ότι υπήρχε πιθανότητα για πρόωρες εκλογές οι οποίες με βάση τις δημοσκοπήσεις ήταν αβέβαιες.

Μιλώντας όπως είπε με ειλικρίνεια, ανέφερε πως περίμενε περισσότερη βοήθεια αλλά εκείνοι κοιτάζοντας τα δικά τους συμφέροντα δεν ήθελαν να προχωρήσουν. Ιδιαίτερα το ΔΝΤ σήκωσε τόσο την μπάρα που μάλλον δεν ήθελε να συμφωνήσω. Δεν είναι όμως θετικό για την κυβέρνησή μου το ότι δεν συμφώνησα για το καλό του τόπου, και να έχετε υπόψη σας πως το mail Χαρδούβελη δεν είχε ούτε ένα μέτρο επώδυνο πλην του για τα ξενοδοχεία.

Όσο για τον κ. Μπαλτάκο διευκρίνισε πως δεν είχε καμία για την δραστηριότητα του και πως μετά από αυτό που συνέβη, πήρε την απάντηση που έπρεπε. Σημείωσε δε πως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής η κυβέρνησή του άφησε ανεπηρέαστη την δικαιοσύνη.

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: