Οι μπαλωθιές αποκάλυψαν οπλοστάσιο και εκρηκτικά στην Κρήτη

Ζευγάρι με παράνομα όπλα συνελήφθη και στη Σκόπελο

Οι άσκοποι πυροβολισμοί που αναστάτωσαν μια περιοχή του Δήμου Γόρτυνας κατά την διάρκεια γλεντιού, προκάλεσαν την άμεση επέμβαση από αστυνομικούς του τμήματος Αστερουσίων και του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς στο σπίτι του διοργανωτή που συνελήφθη μαζί με έναν καλεσμένο τους και οδήγησαν στην αποκάλυψη ενός μεγάλου οπλοστασίου!

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έγινε στα σπίτια των δυο «πιστολέρο», βρέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο, δυο πιστόλια, μια χειροβομβίδα, πέντε πυροκροτητές, δυο γεμιστήρες, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, 439 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 67 κάλυκες, τρεις αναδιπλούμενοι σουγιάδες, ποσότητα πυρίτιδας, 73 βλήματα πολεμικών φυσιγγίων και δυο κροτίδες!

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που τους άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση των νόμων περί εκρηκτικών και περί ειδών πυροτεχνίας και άσκοπους πυροβολισμούς και η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρανομίες. Το πολεμικό τυφέκιο και τα πιστόλια εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ζευγάρι με παράνομα όπλα συνελήφθη στην Σκόπελο

Συγκατοικούσαν, αλλά είχαν ο καθένας τα δικά του… όπλα, ένας 47χρονος και μια 55χρονη που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος στην Σκόπελο! Ο 47χρονος είχε στην κατοχή του μια καραμπίνα την άδεια της οποίας δεν είχε ανανεώσει και η 55χρονη ένα δίκαννο κι ένα μονόκαννο που κληρονόμησε από τον πατέρα της. Τα αδήλωτα όπλα κατασχέθηκαν και διενεργείται προανάκριση, ενώ οι συγκάτοικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: