Οι απαγορευμένες λέξεις που οδήγησαν στην εμπλοκή

Οι απαγορευμένες λέξεις που οδήγησαν στην εμπλοκή

Οι απαγορευμένες λέξεις που οδήγησαν στην εμπλοκή
Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί να εκτεθεί πολιτικά, αν και έχει υποχωρήσει ήδη σε συγκεκριμένα θέματα. Ήδη από τη ρητορική της έχουν φύγει λέξεις όπως το κούρεμα του χρέους και η Διάσκεψη για το χρέος, ωστόσο όπως φάνηκε δεν πρόκειται να κάνει άλλες υποχωρήσεις.

Η κυβέρνηση θα δεχθεί πρόγραμμα, το οποίο δεν θα έχει την ονομασία μνημόνιο, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης όμως δεν θα δεχθεί την παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

Όπως φάνηκε στο Eurogroup έδιναν μάχη για ώρες να βγάλουν μία ανακοίνωση, αλλά αυτό δεν στάθηκε εφικτό.

Η ελληνική αντιπροσωπεία η οποία παρουσιάστηκε δίχως συγκεκριμένες προτάσεις διατυπωμένες σε ένα χαρτί απέναντι στους υπουργούς οικονομικών που βλέπουν τους αριθμούς παραμένει θολό αν συμφώνησε στο τελικό ανακοινωθέν, όμως είναι βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που έβαλε τέλος στην ανακοίνωση.

Οι διαφωνίες επικεντρώθηκαν σε λέξεις-κλειδιά που έμειναν αγεφύρωτες.

Η βασικήδιαφωνία ήταν για τις λέξεις extension , amend και conclude και το πώς αυτές θα διατυπωθούν.

Το κείμενο ανέφερε ότι: Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να εργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τους θεσμούς για να διερευνήσουν τις δυνατότητες παράτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του παρόντος προγράμματος λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.

Με επιτυχή κατάληξη, αυτό θα γεφυρώσει το χρόνο για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup για να εργαστούν σε πιθανές νέες συμφωνίες.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: