Οι ανακεφαλαιοποιημένες με κρατικό χρήμα Τράπεζες μοιράζουν εκατομμύρια – Το δάνειο-μαμούθ σε… μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι

Οι ανακεφαλαιοποιημένες με κρατικό χρήμα Τράπεζες μοιράζουν εκατομμύρια   Το δάνειο μαμούθ σε... μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι

Τελικά υπάρχουν και μάλιστα αρκετά αλλά μόνο για τον Μπόμπολα. Ο εθνικός κατασκευαστής κατάφερε να πάρει ομολογιακό ύψους 80 εκατ. από τρεις τράπεζες, την Εθνική, την Πειραιώς και την Bank.

Σε μια περίοδο, που η ελληνική βιώνει μία από τις μεγαλύτερες υφέσεις των τελευταίων ετών και η αγορά έχει κυριολεκτικά στεγνώσει από ρευστότητα. Το δάνειο αφορά την «Πήγασος Εκδοτική». Την εταιρεία στην οποία ανήκουν τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ του ομίλου, συμφερόντων Μπόμπολα.

Η κίνηση αυτή είναι το λιγότερο προκλητική για τον έλληνα φορολογούμενο. Και αυτό διότι οι συγκεκριμένες τράπεζες έχουν ανακεφλαιοποιηθεί με του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με λίγα λόγια ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει από την τσέπη του το διάσωσής τους και αντί τα όποια χρήματα να πέσουν στην πραγματική οικονομία εξακολουθούν να πηγαίνουν στη χρηματοδότηση χρεοκοπημένων επιχειρηματικών ομίλων που πλέον έχουν απαξιωθεί στα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο στενός εναγκαλισμός μεταξύ τραπεζικού συστήματος και ΜΜΕ, που τόσα κατάφερνε να κρατήσει στη ζωή ολόκληρα μιντιακά συγκροτήματα δείχνει ότι καλά κρατεί. Με αντάλλαγμα τη σιωπή των ΜΜΕ στις κινήσεις των τραπεζιτών.

Δάνειο εκατομμυρίων και στο

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2013 η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., συμφερόντων Ψυχάρη και Μπόμπολα, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ. Τότε εν μέσω θύελλας αντιδράσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης, το MEGA εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρίνιζε ότι θα χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση του συνολικού τραπεζικού δανεισμού καθώς και για χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών.

Σήμερα, ένα χρόνο και δύο μήνες μετά το ομολογιακό δάνειο μαμούθ των 98 εκατ. ευρώ στο MEGA, η Πήγασος Εκδοτική, συμφερόντων και πάλι ώ του θαύματος Μπόμπολα, εξασφάλισε ακόμα ένα ομολογιακό δάνειο εκτός κάθε πιστοληπτικής λογικής, ύψους 80 εκατ. ευρώ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «εκ του ανωτέρω κεφαλαίου, ποσοστό 86,3% προορίζεται για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού και ποσοστό 13,7% για την κάλυψη γενικών επιχειρηματικών αναγκών».

Αποτελεί άξιο απορίας πώς οι τρεις ανακεφαλαιοποιημένες με τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων τράπεζες ενέκριναν το εν λόγω δάνειο, καθώς όπως έχει αποκαλυφθεί από τον Ιανουάριο του 2014, η Πήγασος Εκδοτική παρουσιάζει εξαιρετικά μειωμένο κύκλο εργασιών, που ανέρχεται σε 57 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες για το ίδιο έτος, 2013, άγγιξαν τα 21,8 εκατ. ευρώ. Το δάνειο όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό καθίσταται εκ της σύναψής του επισφαλές.

Πηγή: e-reportaz

xespao

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: