Οι Αμερικανοί ψηφίζουν αύριο στις ενδιάμεσες εκλογές – Οι κρίσιμες μονομαχίες

Ένας γίγαντας με κουκούλα εναντίον ενός σταρ χειρουργού, ένας θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου εναντίον ενός πάστορα: οι Αμερικανοί ψηφίζουν αύριο Τρίτη στις ενδιάμεσες εκλογές για να ανανεώσουν το σύνολο των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο της Γερουσίας, αλλά και να εκλέξουν περίπου 30 κυβερνήτες.

Αυτές είναι οι μονομαχίες που ξεχωρίζουν στις εκλογές:

Πενσιλβάνια

Η εκλογική αναμέτρηση σε αυτή την πολιτεία μπορεί από μόνη της να κρίνει ποιο κόμμα θα έχει τον έλεγχο της Γερουσίας. Στην Πενσιλβάνια, μια πολιτεία γνωστή για τα μεγάλα αστικά της κέντρα αλλά και τη βιομηχανία της που έχει περιέλθει σε παρακμή, διεξάγεται μια μάχη για την έδρα που άφησε κενή ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής.

Ο γνωστός από την παρουσία του στην τηλεόραση χειρουργός Μεχμέτ Οζ διεκδικεί την έδρα για τους Ρεπουμπλικάνους. Ο 60χρονος έχει τη στήριξη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να ασκεί σημαντική επιρροή στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Απέναντί του είναι ο Τζον Φέτερμαν, ένας καραφλός γίγαντας (με ύψος 2,05) ο οποίος τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης και της ενίσχυσης των εργατικών συνδικάτων. Ο 50χρονος ξεχωρίζει επίσης για το απλό, καθημερινό του ντύσιμο, κυρίως τα σορτς και τις αθλητικές φόρμες που φορά, αλλά πάνω απ’ όλα τα φούτερ με κουκούλα τα οποία δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ.

Πρώην δήμαρχος μιας μικρής πόλης της Πενσυλβάνια, ο Δημοκρατικός αναρρώνει από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και ακόμη δυσκολεύεται να μιλήσει καλά. Για καιρό προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις, όμως τις τελευταίες εβδομάδες η δημοτικότητά του μειώνεται.

Αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνεται κάποιο φαβορί στην κούρσα αυτή.

Τζόρτζια, δεύτερη πράξη

Αφού τράβηξε την προσοχή όλου του κόσμου και προσέφερε τη νίκη στον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020 με μόλις 12.000 ψήφους, η Τζόρτζια βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σε αυτή την πολιτεία διεξάγονται δύο μάχες, που τροφοδοτούνται με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, και έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ.

Ένας πρώην σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ο Ρεπουμπλικάνος Χέρσελ Ουόκερ, επιθυμεί να κερδίσει την έδρα στη Γερουσία που κατέχει ένας Δημοκρατικός πάστορας, ο Ράφαελ Ουόρνοκ. Αυτός ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός γερουσιαστής που εκλέχθηκε στην πολιτεία.

Η προεκλογική εκστρατεία του Ουόκερ, επίσης Αφροαμερικανού και υποστηρικτή του Τραμπ, έχει αμαυρωθεί πρόσφατα από πολλά σκάνδαλα. Παρά τη γνωστή του θέση κατά της άμβλωσης, ο Ουόκερ κατηγορείται ότι χρηματοδότησε τις αμβλώσεις πολλών πρώην συντρόφων του.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: