Οι αγώνες αυτοκινήτων προσελκύουν τουρίστες στη Ρόδο! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ένας μήνας πέρασε από την πετυχημένη διοργάνωση του πρώτου Test Event στη Ρόδο και η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit δεν έχει σταματήσει λεπτό να εργάζεται. Η αναβίωση του θρυλικού αγώνα ταχύτητας στο σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου έχει ξεκινήσει, βάζοντας γερά θεμέλια.  Η αποτύπωση της διαδρομής ήδη έγινε και οι λεπτομέρειες των εργασιών ανάπλασης του χώρου έχουν καταγραφεί, έτσι ώστε η «πίστα» να εναρμονιστεί με τις αυστηρές προδιαγραφές της FIA.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος θεωρεί βέβαιο ότι ένας διεθνής αγώνας όπως το Rhodes Circuit, θα φέρει στο Νησί τουρισμό υψηλού επιπέδου, μέσω της μεγάλης δημοσιότητας που θα πάρει ο τόπος από ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός.

Άλλωστε στους τόπους όπου διοργανώνονται τέτοιου είδους αγώνες η εισροή τουρισμού υψηλών προδιαγραφών είναι γεγονός — πόσο μάλλον στη Ρόδο, που αν μη τι άλλο είναι τόπος ασύγκριτου κάλλους.

Την ίδια πίστη για το γεγονός έχει και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος με κύριο στόχο την οικονομική τόνωση της τοπικής κοινωνίας.

Οι 20 χιλιάδες θεατές, που κατέκλυσαν αυθόρμητα τον τόπο διεξαγωγής του πρώτου Test Event, για να θαυμάσουν από κοντά τα Super Cars του SpeedSector, έδωσαν άλλο αέρα στην Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit, που εργάζεται πυρετωδώς για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, που δεν είναι άλλος από την αναβίωση μετά από μισό αιώνα του δημοφιλή αγώνα ταχύτητας.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit και περιφερειακός σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξος ότι, το Rhodes Circuit θα γίνει εφάμιλλο, να μην πούμε καλύτερο από αυτό του Monte Carlo.

Οι πάνω από 20 χιλιάδες κόσμος στην πρώτη εκδήλωση και η αγάπη με την οποία η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το γεγονός – από τους Ρόδιους οδηγούς και μοτοσυκλετιστές των συλλόγων μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ρόδου — Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης και Λέσχη Μοτοσυκλέτας «ΙΚΑΡΟΣ, μέχρι τους εθελοντές και τα μέλη του ιππικού συλλόγου Κάδμος που έδωσαν το παρών — ωθούν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής να πάνε γρήγορα ένα βήμα παραπέρα προς την υλοποίηση του μεγάλου στόχου, που δεν είναι άλλος από το Rhodes Circuit να γίνει διεθνής αγώνας.

Μια πρώτη γεύση αδρεναλίνης και μια πρώτη εικόνα του Rhodes Circuit πήραν ήδη άνθρωποι από όλον τον πλανήτη μιας και το test event παρακολούθησαν οι 3 χιλιάδες επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της φετινής χρονιάς, που είχε πιάσει το Σαββατοκύριακο του event στη Ρόδο.

Κοιτώνας μπροστά, εργαζόμενοι σκληρά για το επόμενο βήμα και με το σύνθημα «Γιατί το Μονακό και όχι η Ελλάδα; Γιατί το Μόντε Κάρλο και όχι η Ρόδος;» η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit προσφέρει στιγμές αδρεναλίνης από το πρώτο Test Event, στο παρακάτω βίντεο, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα προς όλους για το μεγάλο στόχο: Θέλουμε και μπορούμε, διεθνή αγώνα στο πανέμορφο Νησί των Ιπποτών. Στο βίντεο βλέπετε την εξαίρετη διαδρομή του Rhodes Circuit, που περνά από τα πιο όμορφα σημεία της Μεσαιωνικής Πόλης καθώς και από τις Μαρίνες του νησιού, που φιλοξενούν κότερα και τεράστια κρουαζιερόπλοια με επιβάτες από όλον τον κόσμο. Οι οδηγοί των super cars από τη μια πλευρά έχουν τα πανύψηλα τείχη του Μεσαιωνικού Κάστρου της πόλης και από την άλλη την υπέροχη παραλία με τη σμαραγδένια θάλασσα. Τα μεσαιωνικά πλακόστρωτα που οδηγούν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου γεμίζουν από τον άγριο ήχο των «αγωνιστικών» αυτοκινήτων και γεμίζουν αδρεναλίνη την Οδό των Ιπποτών κατηφορίζοντας προς το λιμάνι και το στολίδι της Μεσογείου τη Νέα Μαρίνα Ρόδου.

Η Ρόδος είναι νησί ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς με τις τεράστιες παραλίες της να αγκαλιάζουν όλο το νησί και η αναβίωση του θρυλικού αγώνα ταχύτητας, αν μη τι άλλο στόχο έχει να αναδείξει τις ομορφιές της, έτσι ώστε να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών υψηλού επιπέδου από όλον τον κόσμο.

 

 

Οι αγώνες αυτοκινήτων προσελκύουν τουρίστες στη Ρόδο! (ΒΙΝΤΕΟ)

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: