Οι  αφοί Μαγκαλάες νικητές  του Ράλι Ακρόπολις

Του Πέρη Χαλάτση

Το αλαλούμ με τις εγκαταλείψεις ,στο 2ο σκέλος  του Ράλι Ακρόπολις εκμεταλλεύτηκε σωστά ο μεθοδικός Μπρούνο Μαγκαλάες. Διατήρησε την διαφορά του ενός λεπτού που είχε από τον δεύτερο Χέρζικ κι έτσι κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο Ράλι Ακρόπολις. O 37χρονος οδηγός από τη Λισσαβόνα – μετά την εγκατάλειψη  του μεγάλου πρωταγωνιστή Λουκιάνουκ) , άλλαξε στρατηγική, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και κάνοντας μυαλωμένο αγώνα έφτασε στην κατάκτηση της νίκης, πραγματοποιώντας το όνειρό του. Είναι η πρώτη νίκη του τρεις φορές Πρωταθλητή Πορτογαλίας στο φετινό ERC.

Δεύτερος γενικής ήταν ο Ούγγρος Norbert Herczig που διεκδίκησε μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες είχε για ανατροπή της κατάστασης.  Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένο τον αφήνει, αφού όπως είπε πριν τον αγώνα ούτε που περνούσε από το μυαλό του ότι θα μπορούσε να ανέβει στο βάθρο του Ακρόπολις. Την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Πολωνός Hubert Ptaszek.

Ο Νορβηγός Eyvind Brynildsen βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με τον Κύπριο Σίμο Γαλαταριώτη να ακολουθεί.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Πολωνός Grzyb, ενώ έβδομος ήταν ο Ιορδάνης Σερδερίδης.

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Τούρκος Avcioglu που με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να σκαρφαλώσει στην όγδοη θέση της γενικής, από την 11η που βρισκόταν στο τέλος του 2ου Σκέλους.

Συναρπαστική ήταν η μάχη του Θέμη Χαλκιά με τον Erdi για την είσοδο στη δεκάδα, με τον Ούγγρο να επικρατεί τελικά με μόλις 3″ διαφορά.

Νικητές του ελληνικού αγώνα ήταν οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης — Αντώνης Ιωάννου, ενώ τους βαθμούς της νίκης του 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι  Χώματος πήραν οι Θέμης Χαλκιάς — Λεωνίδας Μαχαίρας  , εμπρός από τους Γιώργο Κεχαγιά — Βασίλη Μπασιούκα και Γιάννη Μπαντούνα — Κωνσταντίνο Σούκουλη.

Και ενώ ο Χαλκιάς με τον Μαχαίρα πανηγύριζαν  οι αγωνοδίκες τους έθεσαν εκτός γιατί μια βαλβίδα ασφαλείας στο δοχείο καυσίμων του  Skoda Fabia R5 δεν συμβάδιζε με τον κανονισμό. Όμως το πλήρωμα δεν ευθύνεται. Το αυτοκίνητο ενοικιάσθηκε από ομάδα του εξωτερικού. Οι τεχνικοί που εξέτασαν το αυτοκίνητο μετά το τέλος του αγώνα έκριναν ότι δεν συμβαδίζει με τον κανονισμό  και το  ελληνικό πλήρωμα τέθηκε εκτός .

Ετσι πρώτοι Έλληνες στο ΕRC είναι οι «ΕΛ-Νακ»-Βίγγος με Renault Clio στην 17η θέση.

Οι Λουκιάνουκ και Νόρντγκρεν που έμειναν στο δεύτερο σκέλος του αγώνα αποκλείσθηκαν από το ERC αλλά συνέχισαν στο τρίτο σκέλος υπό καθεστώς  Rally 2 . Ο Ρώσος έδωσε ρεσιτάλ και κέρδισε τις  3 από τις 4 ειδικές .

 

 

 

Οι  αφοί Μαγκαλάες νικητές  του Ράλι Ακρόπολις

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: