Οι 7 ερωτήσεις για να επιλέξετε την κατάλληλη δίαιτα για το 2017

Σε κάθε δίαιτα, οι θερμίδες και η διάθεσή σας είναι εκείνες που μετρούν περισσότερο. Η απώλεια βάρους εξαρτάται από το πόσες θερμίδες καίτε σε σύγκριση με το πόσες θερμίδες παίρνετε.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό μειώνοντας τις θερμίδες που παίρνετε από τροφές και ποτά και αυξάνοντας εκείνες που καίτε μέσα από τη σωματική δραστηριότητα. Μόλις καταλάβετε αυτή την εξίσωση, είστε έτοιμοι να θέσετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους και να δημιουργήσετε το δικό σας διαιτητικό πλάνο.

Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας. Συζητήστε με το γιατρό, την οικογένεια και τους φίλους σας για την κατάλληλη υποστήριξη. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν τώρα είναι μια καλή στιγμή και αν είστε έτοιμοι να κάνετε κάποιες απαραίτητες αλλαγές.

Αν έχετε σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας του βάρους σας, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους ή φάρμακα για εσάς. Σε αυτή την περίπτωση, εσείς και ο γιατρός σας θα πρέπει να συζητήσετε σε βάθος τα ενδεχόμενα οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους.

Αλλά μην ξεχνάτε το εξής: Το κλειδί για την επιτυχή απώλεια βάρους είναι μια ειλικρινής δέσμευση για αλλαγές στη διατροφή, την άσκηση και τις συνήθειές σας.

 

Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις για οποιοδήποτε σχέδιο διατροφής σκέφτεστε:

Περιλαμβάνει τροφές από όλες τις βασικές ομάδες: φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, άπαχες πηγές πρωτεΐνης και ξηρούς καρπούς;
Περιλαμβάνει φαγητά που σας αρέσουν και θα τα απολαμβάνετε για μια ζωή και όχι μόνο για μερικές εβδομάδες ή μήνες;
Μπορείτε να βρείτε εύκολα αυτά τα τρόφιμα στα τοπικά καταστήματα;
Θα μπορείτε να τρώτε τα αγαπημένα σας φαγητά, ή ακόμα καλύτερα, να τρώτε απ” όλα τις τροφές;
Ταιριάζει αυτή η δίαιτα στον τρόπο ζωής και τον προϋπολογισμό σας;
Περιλαμβάνει τις κατάλληλες ποσότητες θρεπτικών ουσιών και θερμίδων για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με ασφάλεια και αποτελεσματικά;
Προβλέπει τακτική σωματική άσκηση ως βασικό μέρος του πλάνου;
Αν σε αυτές τις ερωτήσεις, απαντήσατε κυρίως «όχι», τότε η δίαιτα που περιεργάζεστε να ακολουθήσετε δεν είναι η καλύτερη δυνατή για εσάς.

http://www.mayoclinic.org

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: