Οι 4 τροφές που είναι καλύτερο να μην βάζουμε στο ψυγείο

Το ψυγείο είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε κάποιες τροφές καθώς χρειάζονται χαμηλές θερμοκρασίες. 

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, δεν ενδείκνυνται για όλες τις τροφές οι χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για την υγεία. 

Δείτε παρακάτω τέσσερις τροφές που είναι καλύτερο να μην βάζετε στο ψυγείο. 

1. Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια είναι προτιμότερο να διατηρούνται σε δροσερό, ξηρό και αεριζόμενο χώρο. Το ψυγείο είναι πολύ υγρό, γεγονός που μπορεί να τα κάνει να βλαστήσουν. Επιπλέον, όπως και στις πατάτες, το κρύο θα μετατρέψει το άμυλο σε ζάχαρη.

2. Ανοιχτές κονσέρβες

Δεν είναι καλό να αφήνετε τις ανοιχτές κονσέρβες με υπολείμματα φαγητού μέσα στο ψυγείο, καθώς μπορεί να γίνει έκχυση μετάλλων από την κονσέρβα στο φαγητό. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μεταφέρετε το υπόλοιπο της κονσέρβας σε ένα γυάλινο δοχείο αποθήκευσης φαγητού και στη συνέχεια να το διατηρείτε στο ψυγείο για όσο χρόνο προβλέπεται για κάθε τρόφιμο.

3. Άγουρες μπανάνες

Οι μπανάνες είναι τροπικά φρούτα, και ευδοκιμούν στις ζεστές θερμοκρασίες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες διακόπτουν τη διαδικασία ωρίμανσης και οι φλούδες θα μαυρίσουν στο ψυγείο, επειδή το κρύο διασπά τα τοιχώματα των κυττάρων του φλοιού, προκαλώντας οξείδωση και παραγωγή μελανίνης. Οι εταιρείες μπανάνας συνιστούν να αφήνετε τις μπανάνες σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσουν στο βαθμό που επιθυμείτε και στη συνέχεια να τις μεταφέρετε στο ψυγείο, όπου μπορείτε να τις διατηρήσετε για λίγες ακόμη ημέρες.

4. Πατάτες

Οι πατάτες πρέπει να φυλάσσονται σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος, ιδανικά σε ένα υπόγειο. Εάν οι πατάτες μπουν στο ψυγείο, το άμυλό τους μετατρέπεται σε σάκχαρα, καταστρέφοντας τη γεύση τους.

baby.gr

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: